Onderzoeksgroep geeft tips voor betere stadslogistiek

Een expertgroep van ShoppingTomorrow onderzocht recent de belangrijkste ontwikkelingen rondom duurzame stadsdistributie en -logistiek. De expertgroep, die het afgelopen onderzoeksjaar onder leiding stond van TLN, Prologis en de Rijksuniversiteit Groningen, stelt dat 'we voor een grote uitdaging staan'.


Lees verder...

Zo voorkom je pakketpaniek in december

De pakjes van Sinterklaas zijn net afgeleverd en de volgende pakketjes-gekte staat alweer voor de deur: Kerstmis. Het is algemeen bekend dat december de drukste maand van het jaar is voor (e)-commerce en retail, maar wat te denken van de drukte die daardoor ontstaat bij de leveranciers, logistieke bedrijven en supply chain-organisaties?


Lees verder...

Zero emissie logistiek in zicht

Zero emissie logistiek is haalbaar. Die stelling vond vandaag brede instemming onder de ruim 150 deelnemers van de Lean & Green Summit in Culemborg. Het congres werd georganiseerd door Topsector Logistiek en Connekt.


Lees verder...

UPS opent superhub in Eindhoven

UPS heeft onlangs een nieuwe geautomatiseerde vestiging voor het sorteren en bezorgen van pakketten geopend in Eindhoven. De nieuwe vestiging bevordert internationale handel en verbetert de pakketbezorging voor kleine en grote bedrijven.


Lees verder...

Groene transporthub van start in Utrecht

Met zijn groene verzamelmagazijnen annex overslagcentra aan de rand van de stad maakt City Hub in verschillende steden zero-emissie stadsdistributie mogelijk. Na de vestigingen in Roermond, Amsterdam en Den Haag opent nu ook de Utrechtse City Hub op industrieterrein Lage Weide officieel de deuren. 


Lees verder...

Job Sonke is Logistiek Manager van het Jaar

Job Sonke heeft de titel Logistiek Manager het Jaar in de wacht gesleept. Tijdens de veertiende editie van de verkiezing liet de Manager European Distribution Center van Hollister kanshebbers Erik van Wunnik en Gerhard Kolk achter zich. De award voor Jong Logistiek Talent ging naar Nick Vreeswijk van Fietskoeriers.nl


Lees verder...

Vakbeurzen & Evenementen

Datum Evenement Plaats
Mega Trucks Festival Brabanthallen 's-Hertogenbosch
Transport Compleet Hardenberg
IAA Nutzfahrzeuge Hannover (D.)
Technische Kontakt Dagen (TKD) Almere