Terug naar het overzicht

DFDS neemt vaarverbinding Frankrijk-Ierland in gebruik

Gepubliceerd op 05-01-2021 15:16 uur

Met de afvaart van de Optima Seaways uit Rosslare Europort naar Duinkerken is afgelopen zaterdag officieel de nieuwe DFDS-veerlijn voor vrachtwagens geopend tussen Frankrijk en Ierland. De eerste aankomst van de Optima Seaways in Duinkerken op zondag 3 januari. Via deze route kunnen exporteurs en vervoerders hun transporten binnen de EU en met vermijding van de douaneformaliteiten uitvoeren die sinds 1 januari 2021 gelden voor transporten via de Britse route over land.

 

Nieuwe route DFDS

Op 2 januari om 14.00 uur verliet de ro-ro-veerboot Optima Seaways de Ierse haven Rosslare richting Duinkerken met meer dan 120 vrachtwagens, onbegeleide aanhangers en chauffeurs aan boord. Deze afvaart was de officiële start van de nieuwe DFDS-route tussen Duinkerken in Frankrijk en Rosslare in Ierland. De route biedt exporteurs en transportondernemingen een rechtstreeks en papierloos vrachtwagentransport tussen Ierland en andere EU-landen, geringere kosten, kortere wachttijden evenals de mogelijkheid om de douaneformaliteiten te vermijden die nu vanwege de brexit gelden voor transporten via de Britse route over land.

 

Duinkerken

“Duinkerken vormt bijvoorbeeld voor de Ierse industrie niet alleen een belangrijk alternatief voor het transport via de Britse route over land, maar is ook een belangrijke strategische locatie, met eenvoudige toegang tot de regio rond Parijs, tot de nabijgelegen Frans-Belgische grens en het daarachter gelegen Nederland en Duitsland”, aldus DFDS-route director Aidan Coffey.

 

Rosslare

“Wij zijn bijzonder verheugd over het grote interesse dat we van klanten aan beide zijden van de route hebben ervaren”, vervolgt Coffey. “De eerste afvaarten zijn al volgeboekt. Onze dank aan Rosslare Europort en de haven van Duinkerken is groot voor hun geweldige samenwerking en ondersteuning die ons zeer geholpen heeft om in zeer korte tijd te kunnen starten met de dienstregeling.”