Brexit deal biedt duidelijkheid en vergt voorbereiding

Het Verenigd Koninkrijk maakt sinds 1 januari geen deel meer uit van de Europese Unie. Na de jaarwisseling is het VK een zogenaamd 'derde land' geworden en zijn douaneformaliteiten een feit. Ook zullen er, in tegenstelling tot vervoer tussen EU-lidstaten, controles op in- en uitgaande goederen plaatsvinden.


Lees verder...

Het verzekeren van bijzondere voertuigen

Volgens de wet moet elk voertuig in Nederland verzekerd zijn. Dit geldt voor vrachtwagens en kraanwagens, maar ook bijzondere voertuigen zoals een scootmobiel, een quad of een brommobiel. Ga je dus de weg op? Zorg dan dat je voertuig verzekerd is. 


Lees verder...

Corona zorgt voor extra kosten stijging in transport

Volgens het rapport ‘Kostenontwikkelingen in het wegvervoer 2020-2021’ is het totale kostenniveau in de logistieke sector in 2020 nagenoeg gelijk gebleven. Maar dat is niet het hele verhaal, betoogt COO Jurgen Mook van Nedcargo. Veel kosten die bedrijven moeten maken vanwege de coronacrisis zijn niet meegenomen in de berekeningen.


Lees verder...

Europees geld voor Nederlandse infrastructuur

Nederland krijgt dit jaar 62 miljoen euro subsidie van de Europese Commissie voor infrastructuurprojecten. Zo komt er 11,4 miljoen euro voor de aanleg van overnachtingsplaatsen voor binnenvaartschepen langs de Waal en 6,5 miljoen euro voor beveiligde truckparkeerplaatsen.


Lees verder...

TLN uit kritiek op tweede steunpakket transportsector

Voor transportondernemers schiet het tweede steunpakket van het kabinet tekort. Die conclusie trekt Transport en Logistiek Nederland (TLN). "Transportbedrijven die nauw betrokken zijn bij de bevoorrading van getroffen sectoren worden genegeerd, terwijl die betreffende sectoren wel steun krijgen.


Lees verder...

Volvo weer grootste in constructiesegment

Het jaar begint en dan is het traditie dat er wordt teruggekeken op het voorgaande jaar. Volvo Trucks houdt deze traditie al jaren in stand. Als plaats van handeling was dit keer Renewi in Zoeterwoude gekozen, een trouwe Volvo klant die de eer heeft met enkele maanden de eerste elektrische Volvo huisvuilauto in dienst te nemen.


Lees verder...

Vakbeurzen & Evenementen

Datum Evenement Plaats
Commercial Vehicle Show Birmingham (VK)
Technische Kontakt Dagen (TKD) Almere
Lift 'n Load 2021 Gorinchem
Transport Compleet Gorinchem
IAA Nutzfahrzeuge Hannover (D.)