Europees geld voor Nederlandse infrastructuur

Nederland krijgt dit jaar 62 miljoen euro subsidie van de Europese Commissie voor infrastructuurprojecten. Zo komt er 11,4 miljoen euro voor de aanleg van overnachtingsplaatsen voor binnenvaartschepen langs de Waal en 6,5 miljoen euro voor beveiligde truckparkeerplaatsen.


Lees verder...

TLN uit kritiek op tweede steunpakket transportsector

Voor transportondernemers schiet het tweede steunpakket van het kabinet tekort. Die conclusie trekt Transport en Logistiek Nederland (TLN). "Transportbedrijven die nauw betrokken zijn bij de bevoorrading van getroffen sectoren worden genegeerd, terwijl die betreffende sectoren wel steun krijgen.


Lees verder...

Volvo weer grootste in constructiesegment

Het jaar begint en dan is het traditie dat er wordt teruggekeken op het voorgaande jaar. Volvo Trucks houdt deze traditie al jaren in stand. Als plaats van handeling was dit keer Renewi in Zoeterwoude gekozen, een trouwe Volvo klant die de eer heeft met enkele maanden de eerste elektrische Volvo huisvuilauto in dienst te nemen.


Lees verder...

Tachograafkaart slechts 9 euro goedkoper

TLN, evofenedex, KNV, BOVAG en RAI Vereniging zijn zeer teleurgesteld over de geringe verlaging van de prijs van de tachograafkaart. De minister heeft niets gedaan met de oproep door de betrokken organisaties tot een drastische verlaging.


Lees verder...

Geen extra belasting voor trucks op snelweg Leeuwarden-Harlingen

Vrachtwagens hoeven vanaf 2023 geen heffing te betalen voor ritten over de A31 tussen Leeuwarden en Harlingen. De gezamenlijke lobby van de provincie Fryslân en de gemeenten is hiermee geslaagd. Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat zette vandaag een streep door de heffing op de A31. 


Lees verder...

Vakbeurzen & Evenementen

Datum Evenement Plaats
Transport Compleet Hardenberg
Commercial Vehicle Show Birmingham (VK)
Technische Kontakt Dagen (TKD) Almere
Lift 'n Load 2020 Gorinchem
IAA Nutzfahrzeuge Hannover (D.)