Ook vrachtwagens op de schone toer

Ondernemers kunnen vanaf 9 mei subsidie krijgen bij aanschaf van een vrachtwagen die schoon rijdt; elektrisch of op waterstof. Daarmee zet Nederland een volgende stap op weg naar een volledig schoon wagenpark in 2050.


Lees verder...

Transport en logistiek traag op weg terug in 2021

De impact van de coronacrisis valt tot dusver mee in het goederenvervoer, maar juist flink tegen in het personenvervoer. Bovendien begint het jaar voor de luchtvaart en het OV in een nieuw dal. Ook als het herstel in de loop van 2021 inzet, blijft het verwachte volume daar nog tientallen procenten onder het niveau van 2019 steken.


Lees verder...

Trucks van Reining rekenen brandstof zelf af

De trucks van Reining gaan hun brandstof binnenkort zelf betalen op Shell Truck Diesel-stations. Automatisch, draadloos en veilig. Op verzoek van deze Nederlands-/Duitse wegvervoerder heeft Shell dat samen met Prometheus Informatics, de leverancier van de boordcomputers, mogelijk gemaakt.


Lees verder...

Brexit deal biedt duidelijkheid en vergt voorbereiding

Het Verenigd Koninkrijk maakt sinds 1 januari geen deel meer uit van de Europese Unie. Na de jaarwisseling is het VK een zogenaamd 'derde land' geworden en zijn douaneformaliteiten een feit. Ook zullen er, in tegenstelling tot vervoer tussen EU-lidstaten, controles op in- en uitgaande goederen plaatsvinden.


Lees verder...

Het verzekeren van bijzondere voertuigen

Volgens de wet moet elk voertuig in Nederland verzekerd zijn. Dit geldt voor vrachtwagens en kraanwagens, maar ook bijzondere voertuigen zoals een scootmobiel, een quad of een brommobiel. Ga je dus de weg op? Zorg dan dat je voertuig verzekerd is. 


Lees verder...

Vakbeurzen & Evenementen

Datum Evenement Plaats
ReinigingsDemoDagen (RDD) Flevonice Almere
Technische Kontact Dagen (TKD) Nobelhorst Almere
MegaTrucksFestival 's Hertogenbosch
Kipper Event Markelo