DAF breidt aanbod in constructiesegment uit

Met een fraaie roadshow in Zuid-Spanje lanceerde DAF onlangs haar nieuwe programma constructievoertuigen, bakwagens en assen. Bouwvoertuigen zijn daarbij ook nog eens onder te verdelen naar soort voertuig, de auto's die bijvoorbeeld de materialen aanleveren en het gedeelte dat echt in het ruwe zand of steen mag werken.


Lees verder...

Renault Trucks T High 1894 gelimiteerde editie

Renault Trucks viert 125 jaar geschiedenis met een nieuwe limited edition: de T High 1894 Edition. Door verwijzingen naar de geschiedenis van het merk en een moderne stijl te combineren, wordt dit uniek voertuig in Europa op de markt gebracht met in een oplage van slechts 125 exemplaren.
 


Lees verder...

Nieuwe Actros biedt heel wat nieuwe techniek

De nieuwe Mercedes-Benz Actros werd verleden jaar geïntroduceerd in Berlijn en was hierna met de nieuwe 'Mirrorcams' te zien op de IAA in Hannover. De eerste auto's worden zo langzamerhand afgeleverd. De De Actros moest perfect worden, vandaar dat het wat langer duurde. 


Lees verder...

Eerste vuilniswagens op waterstof ingezet

Baetsen-Groep en Cure Afvalbeheer gaan in de regio Eindhoven afval inzamelen met door waterstof aangedreven inzamelvoertuigen. De twee waterstofvoertuigen zijn de eersten in Europa (samen met een truck in Groningen) die een kenteken kregen en die in de normale dienstregeling van de afvalinzameling worden ingezet.

 


Lees verder...

MAN lanceerde TGE en TGX Commander Series

Op de vakbeurs Transport Compleet in Hardenberg liet MAN de legendarische naam Commander terugkeren. In de jaren '80 en '90 van de vorige eeuw stond de MAN Commander bekend als een krachtig en onverwoestbaar werkpaard. Op de vakbeurs in Hardenberg presenteerde MAN de TGX en TGE Commander Series. De trekker en bestelwagen koppelen het echte Commanderkarakter aan hedendaagse luxe. De TGX en TGE Commander Series zijn in een kleine oplage beschikbaar.


Lees verder...

Volvo introduceert I-Save techniek

Om brandstofbesparingen te kunnen blijven leveren, introduceert Volvo Trucks nu de Volvo FH met I-Save. De combinatie van de nieuwe D13TC-motor met verbeterde brandstofbesparende functies zorgt voor een oplossing die de brandstofkosten met maximaal 7% verlaagt zonder dat dit ten koste gaat van de rijeigenschappen, aldus het Zweedse vrachtautomerk.


Lees verder...

BYD stapt in elektrische vrachtautomarkt

Twintig jaar geleden vestigde BYD zich in Rotterdam. De afkorting staat voor Build Your Dreams. Iets meer dan twintig jaar gelden, namelijk in 1995, werd BYD door Wang Chuanfu opgericht als batterijproducent in China. Nu heeft het onlangs zijn 50.000e bus van de band zien lopen, elektrische bussen wel te verstaan. Vanuit de Nederlandse vestiging is het BYD-team onder leiding van Isbrand Ho, general manager, Europa aan het veroveren. 2019 moet het jaar van de doorbraak van BYD in de vrachtautosector gaan worden.


Lees verder...

Paccar toont waterstoftruck en elektrische trucks

Op de Consumer Electronics Show in Las Vegas presenteerden DAF’s zustermerken Peterbilt en Kenworth drie emissieloze trucks. Het gaat om twee volledig elektrische Peterbilts; de 579EV en 220EV. Het derde voertuig is de waterstofaangedreven Kenworth T680; een truck met brandstofceltechnologie die samen met Toyota Motor Corporation wordt ontwikkeld.


Lees verder...

Tatra levert 8x8 met GVW van 46 ton

Tatra Nederland presenteerde recent op de Infra Relatiedagen in Hardenberg voor het eerst de volledig af-fabriek opgebouwde Tatra Phoenix 8x8 met een achteroverkipper van Vossebelt. Deze 8x8 heeft op kenteken een wettelijk draagvermogen van 11,5 ton per as, wat resulteert in een totaal GVW van 46 ton.
 


Lees verder...

DAF vindt de oudste truck nog in gebruik

“Hij is 50 jaar maar nog lánge niet versleten.” Een internationale zoekactie heeft de oudste DAF truck die nog (bijna) dagelijks commercieel wordt ingezet opgeleverd. Het gaat om de verbazingwekkend vitale A1600 van Frits en Nicky Hoefnagels die wordt ingezet om een nostalgische kermisattractie door heel Nederland te rijden.


Lees verder...

Vakbeurzen & Evenementen

Datum Evenement Plaats
Transport Compleet Gorinchem
BestelautoExpo Houten
Solutrans Lyon, Frankrijk
Mega Trucks Festival Den Bosch
Transport Compleet Hardenberg