DAF XF, XG en XG⁺ uitgeroepen tot 'Truck of the Year'

DAF’s nieuwe generatie trucks voor het lange afstand transport is bekroond met de titel ‘International Truck of the Year 2022’. “De XF, XG en XG⁺ zijn de nieuwe norm op het vlak van efficiency, veiligheid en chauffeurscomfort”, stelt de jury na een serie uitvoerige testen.


Lees verder...

Iveco komt met T-WAY voor in zwaar terrein

Iveco presenteerde onlangs de nieuwe T-WAY zware terreintruck aan zijn dealernetwerk en vertegenwoordigers van de internationale vakpers tijdens een digitaal evenement. De nieuwe T-WAY bouwt voort op het erfgoed van robuustheid en betrouwbaarheid van de Trakker. 


Lees verder...

Serieproductie van nieuwe Volvo Trucks-range gestart

Volvo Trucks’ nieuwe generatie zware vrachtwagens - de Volvo FH, FH16, FM en FMX - is binnenkort te zien op de Nederlandse wegen. De trucks gaan nu in serieproductie in de Volvo-fabrieken in Zweden, België en Rusland. De Volvo FM en FMX  hebben een compleet nieuwe cabine met verhoogde A-stijlen die chauffeurs tot één kubieke meter extra ruimte en meer licht in de cabine geven.


Lees verder...

Aantal LNG-trucks in jaar meer dan verdrievoudigd

LNG is niet meer weg te denken uit het Nederlandse transportlandschap. Het aantal LNG-trucks is het afgelopen jaar meer dan verdubbeld. Meer dan vijftien procent van de verkochte Volvo-trucks is nu een LNG-truck. Het vloeibare aardgas wordt door steeds meer transportbedrijven ingezet als alternatief voor diesel. En niet zonder resultaat.


Lees verder...

Primeur: eerste Scania 770S V8 in Nederland

Internationaal Bergingsbedrijf Hendriks uit Lottum (bij Venlo) heeft de primeur voor Nederland! De allereerste Scania met de nieuwe 770 pk / 3.700Nm sterke SCR-only V8 motor in Nederland gaat voor dit bedrijf rijden. Hendriks uit Lottum is een internationaal opererende berger die door heel Europa actief is.


Lees verder...

Nieuwe MAN generatie nu ook voor de brandweer

Afgelopen voorjaar introduceerde MAN zijn nieuwe truckgeneratie. Bij de ontwikkeling van de nieuwe vrachtwagens richtte MAN zich consequent op de chauffeurs en hun transporttaak. In eerste instantie lag de nadruk op de MAN TGX en het langeafstandsvervoer.


Lees verder...

Nieuwe MAN-truckgeneratie voor de bouw en offroad

Met de nieuwe, recent gelanceerde truckgeneratie biedt MAN Truck & Bus ultramoderne en baanbrekende technologie voor de bouwsector. Ze moeten efficiënt en zuinig zijn op het asfalt, een maximale flexibiliteit bieden bij het laden en lossen, maar ook in het terrein uit de voeten kunnen. Daarom is de nieuwe truckgeneratie van MAN nu nog beter afgestemd op de individuele eisen van het bouw- en off road segment.


Lees verder...

Mitsubishi Fuso presenteert lichte Canter-truck

Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation (MFTBC), fabrikant van bedrijfsvoertuigen in Azië onder de paraplu van Daimler Trucks Asia, kondigt de wereldpremière aan van de nieuwe lichte Canter-truck. Het nieuwe model, dat wordt geleverd met een opnieuw ontworpen cabine, zal vanaf november 2020 verkrijgbaar zijn via MFTBC-verkooppunten in heel Japan.


Lees verder...

Vakbeurzen & Evenementen

Datum Evenement Plaats
Bauma München (D.)
Mega Trucks Festival Brabanthallen, Den Bosch
Technische Kontakt Dagen (TKD) Almere
Kipper Event Markelo