MAN komt met nieuwe generatie trucks

Op een bijeenkomst voor de Europese vakpers in Södertälje van Tra-ton, de moeder van MAN en Scania en dochter van Volkswagen AG, werd pardoes een nieuwe generatie MAN-trucks aangekondigd. De eerste gaan we zien in februari volgend jaar.


Lees verder...

Scania toont nieuw cabless studiemodel: AXL

De Zweedse truckfabrikant Scania heeft het nieuwste lid van de autonome familie voorgesteld: de Scania AXL, een volledig zelfstandige concepttruck, zonder cabine. Voor deze mijlpaal in de ontwikkeling van zware zelfrijdende voertuigen heeft een groep van Scania-experts een concepttruck ontwikkeld, waarbij, zelfs zonder de cabine, het modulaire systeem van het bedrijf centraal staat.


Lees verder...

Tientons luchtgeveerde voorassen voor Volvo Trucks

Volvo Trucks levert vanaf nu tientons luchtgeveerde voorassen op de Volvo FMX, FM, FH en FH16. Hierdoor kan een lagere chassishoogte met een hoog draagvermogen worden gerealiseerd. Een groot voordeel voor bijvoorbeeld bakwagens en trekkers met zware autolaadkraan.


Lees verder...

IVECO Stralis wordt IVECO S-WAY

Iveco heeft zijn Stralis vernieuwd en noemt hem nu S-Way. Ten opzichte van de Stralis heeft de S-Way een compleet nieuw cabine gekregen, die meer ruimte biedt. Daarnaast heeft Iveco aan de kostenbeheersing van het voertuig gewerkt en meldt dat de TCO verder is verbeterd onder andere door een vier procent zuinigere aandrijflijn en vergaande connectiviteit.


Lees verder...

DAF breidt aanbod in constructiesegment uit

Met een fraaie roadshow in Zuid-Spanje lanceerde DAF onlangs haar nieuwe programma constructievoertuigen, bakwagens en assen. Bouwvoertuigen zijn daarbij ook nog eens onder te verdelen naar soort voertuig, de auto's die bijvoorbeeld de materialen aanleveren en het gedeelte dat echt in het ruwe zand of steen mag werken.


Lees verder...

Renault Trucks T High 1894 gelimiteerde editie

Renault Trucks viert 125 jaar geschiedenis met een nieuwe limited edition: de T High 1894 Edition. Door verwijzingen naar de geschiedenis van het merk en een moderne stijl te combineren, wordt dit uniek voertuig in Europa op de markt gebracht met in een oplage van slechts 125 exemplaren.
 


Lees verder...

Nieuwe Actros biedt heel wat nieuwe techniek

De nieuwe Mercedes-Benz Actros werd verleden jaar geïntroduceerd in Berlijn en was hierna met de nieuwe 'Mirrorcams' te zien op de IAA in Hannover. De eerste auto's worden zo langzamerhand afgeleverd. De De Actros moest perfect worden, vandaar dat het wat langer duurde. 


Lees verder...

Eerste vuilniswagens op waterstof ingezet

Baetsen-Groep en Cure Afvalbeheer gaan in de regio Eindhoven afval inzamelen met door waterstof aangedreven inzamelvoertuigen. De twee waterstofvoertuigen zijn de eersten in Europa (samen met een truck in Groningen) die een kenteken kregen en die in de normale dienstregeling van de afvalinzameling worden ingezet.

 


Lees verder...

MAN lanceerde TGE en TGX Commander Series

Op de vakbeurs Transport Compleet in Hardenberg liet MAN de legendarische naam Commander terugkeren. In de jaren '80 en '90 van de vorige eeuw stond de MAN Commander bekend als een krachtig en onverwoestbaar werkpaard. Op de vakbeurs in Hardenberg presenteerde MAN de TGX en TGE Commander Series. De trekker en bestelwagen koppelen het echte Commanderkarakter aan hedendaagse luxe. De TGX en TGE Commander Series zijn in een kleine oplage beschikbaar.


Lees verder...

Vakbeurzen & Evenementen

Datum Evenement Plaats
Transport Compleet Hardenberg
Technische Kontakt Dagen (TKD) Almere
Transport Compleet Gorinchem
IAA Nutzfahrzeuge Hannover (D.)