Serieproductie van nieuwe Volvo Trucks-range gestart

Volvo Trucks’ nieuwe generatie zware vrachtwagens - de Volvo FH, FH16, FM en FMX - is binnenkort te zien op de Nederlandse wegen. De trucks gaan nu in serieproductie in de Volvo-fabrieken in Zweden, België en Rusland. De Volvo FM en FMX  hebben een compleet nieuwe cabine met verhoogde A-stijlen die chauffeurs tot één kubieke meter extra ruimte en meer licht in de cabine geven.


Lees verder...

Primeur: eerste Scania 770S V8 in Nederland

Internationaal Bergingsbedrijf Hendriks uit Lottum (bij Venlo) heeft de primeur voor Nederland! De allereerste Scania met de nieuwe 770 pk / 3.700Nm sterke SCR-only V8 motor in Nederland gaat voor dit bedrijf rijden. Hendriks uit Lottum is een internationaal opererende berger die door heel Europa actief is.


Lees verder...

Nieuwe MAN generatie nu ook voor de brandweer

Afgelopen voorjaar introduceerde MAN zijn nieuwe truckgeneratie. Bij de ontwikkeling van de nieuwe vrachtwagens richtte MAN zich consequent op de chauffeurs en hun transporttaak. In eerste instantie lag de nadruk op de MAN TGX en het langeafstandsvervoer.


Lees verder...

Nieuwe MAN-truckgeneratie voor de bouw en offroad

Met de nieuwe, recent gelanceerde truckgeneratie biedt MAN Truck & Bus ultramoderne en baanbrekende technologie voor de bouwsector. Ze moeten efficiënt en zuinig zijn op het asfalt, een maximale flexibiliteit bieden bij het laden en lossen, maar ook in het terrein uit de voeten kunnen. Daarom is de nieuwe truckgeneratie van MAN nu nog beter afgestemd op de individuele eisen van het bouw- en off road segment.


Lees verder...

Mitsubishi Fuso presenteert lichte Canter-truck

Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation (MFTBC), fabrikant van bedrijfsvoertuigen in Azië onder de paraplu van Daimler Trucks Asia, kondigt de wereldpremière aan van de nieuwe lichte Canter-truck. Het nieuwe model, dat wordt geleverd met een opnieuw ontworpen cabine, zal vanaf november 2020 verkrijgbaar zijn via MFTBC-verkooppunten in heel Japan.


Lees verder...

Volvo presenteert vier nieuwe trucks!

In een klap vernieuwt Volvo een groot deel van haar truckportfolio. Werd kort geleden nog een elektrische FM voorgesteld, die pas over een jaar in productie gaat, nu volgen een FH, FH16, FM en FMX, dan wel met dieselmotoren.


Lees verder...

DAF Trucks start veldtest met CF Hybrid

DAF Trucks is de veldtest gestart om praktijkervaring op te doen met de CF Hybrid. De Nederlandse transporteur Peter Appel heeft twee van deze innovatieve trucks in gebruik genomen voor de bevoorrading van supermarkten in centraal-Nederland. De DAF CF Hybrid rijdt elektrisch in stedelijke gebieden en maakt daarbuiten gebruik van de dieselmotor.


Lees verder...

Vakbeurzen & Evenementen

Datum Evenement Plaats
Mega Trucks Festival Brabanthallen 's-Hertogenbosch
Transport Compleet Hardenberg
IAA Nutzfahrzeuge Hannover (D.)
Technische Kontakt Dagen (TKD) Almere