BYD komt met elektrische trucks naar Europa

Een jaar geleden kwamen ze al aan op het Europese vasteland. BYD, het Chinese Build Your Dreams, introduceerde indertijd in Spanje haar serie elektrische trucks waar het Europa mee wil gaan veroveren. Het liep nog niet echt storm, maar nu wordt er serieus werk van gemaakt.


Lees verder...

Volvo Trucks presenteert zware elektrische concepttrucks in Zweden

Hoe kan de impact op het milieu en klimaat van het zware vrachtverkeer worden verminderd terwijl de vraag naar transport blijft toenemen? Volvo Trucks is onlangs gestart met de verkoop van elektrische trucks voor stedelijk transporten en verwacht dat elektrificatie ook voor zwaardere trucks een concurrerend alternatief kan worden.


Lees verder...

Scania toont nieuw cabless studiemodel: AXL

De Zweedse truckfabrikant Scania heeft het nieuwste lid van de autonome familie voorgesteld: de Scania AXL, een volledig zelfstandige concepttruck, zonder cabine. Voor deze mijlpaal in de ontwikkeling van zware zelfrijdende voertuigen heeft een groep van Scania-experts een concepttruck ontwikkeld, waarbij, zelfs zonder de cabine, het modulaire systeem van het bedrijf centraal staat.


Lees verder...

Tientons luchtgeveerde voorassen voor Volvo Trucks

Volvo Trucks levert vanaf nu tientons luchtgeveerde voorassen op de Volvo FMX, FM, FH en FH16. Hierdoor kan een lagere chassishoogte met een hoog draagvermogen worden gerealiseerd. Een groot voordeel voor bijvoorbeeld bakwagens en trekkers met zware autolaadkraan.


Lees verder...

IVECO Stralis wordt IVECO S-WAY

Iveco heeft zijn Stralis vernieuwd en noemt hem nu S-Way. Ten opzichte van de Stralis heeft de S-Way een compleet nieuw cabine gekregen, die meer ruimte biedt. Daarnaast heeft Iveco aan de kostenbeheersing van het voertuig gewerkt en meldt dat de TCO verder is verbeterd onder andere door een vier procent zuinigere aandrijflijn en vergaande connectiviteit.


Lees verder...

DAF breidt aanbod in constructiesegment uit

Met een fraaie roadshow in Zuid-Spanje lanceerde DAF onlangs haar nieuwe programma constructievoertuigen, bakwagens en assen. Bouwvoertuigen zijn daarbij ook nog eens onder te verdelen naar soort voertuig, de auto's die bijvoorbeeld de materialen aanleveren en het gedeelte dat echt in het ruwe zand of steen mag werken.


Lees verder...

Renault Trucks T High 1894 gelimiteerde editie

Renault Trucks viert 125 jaar geschiedenis met een nieuwe limited edition: de T High 1894 Edition. Door verwijzingen naar de geschiedenis van het merk en een moderne stijl te combineren, wordt dit uniek voertuig in Europa op de markt gebracht met in een oplage van slechts 125 exemplaren.
 


Lees verder...

Nieuwe Actros biedt heel wat nieuwe techniek

De nieuwe Mercedes-Benz Actros werd verleden jaar geïntroduceerd in Berlijn en was hierna met de nieuwe 'Mirrorcams' te zien op de IAA in Hannover. De eerste auto's worden zo langzamerhand afgeleverd. De De Actros moest perfect worden, vandaar dat het wat langer duurde. 


Lees verder...

Eerste vuilniswagens op waterstof ingezet

Baetsen-Groep en Cure Afvalbeheer gaan in de regio Eindhoven afval inzamelen met door waterstof aangedreven inzamelvoertuigen. De twee waterstofvoertuigen zijn de eersten in Europa (samen met een truck in Groningen) die een kenteken kregen en die in de normale dienstregeling van de afvalinzameling worden ingezet.

 


Lees verder...

Vakbeurzen & Evenementen

Datum Evenement Plaats
Transport Compleet Hardenberg
Commercial Vehicle Show Birmingham (VK)
Technische Kontakt Dagen (TKD) Almere
Lift 'n Load 2020 Gorinchem
IAA Nutzfahrzeuge Hannover (D.)