Nieuw boekwerk verkrijgbaar bij ATW.nl

Nieuw in de DAF monografieën van auteur Marcel van der Sluis is het boek met de titel DAF 95 - 95XF New Truck Generation - dikke DAF's.
In augustus 1987 werd het zware DAF-programma uitgebreid met een nieuwe truck: de DAF 95.


Lees verder...

Mobiliteitsgarantie pleit voor gecontroleerde opstart

Nu Nederland weer op gang komt, is het van cruciaal belang dat de vraag naar mobiliteit gecontroleerd opstart en het aanbod zoveel mogelijk wordt uitgebreid. Alleen op die manier kunnen problemen op de weg en in het OV worden voorkomen en kan een gezonde en veilige reisomgeving worden gewaarborgd.


Lees verder...

TLN: 'Kleine transportbedrijven in de kou'

Doordat de regels rond steunverlening geen rekening houden met de praktijk, staan kleine transportbedrijven in de kou. Waar de coronamaatregelen bedoeld zijn om bedrijven overeind te houden, zorgt de uitwerking in de transportsector juist voor het tegendeel.


Lees verder...

Off-road Unimog U 5023 breekt hoogterecord

De Unimog wordt al sinds 70 jaar ingezet voor wetenschappelijke expedities naar alle continenten en klimaten. Recent beklom een expeditie van tien personen, onder leiding van Matthias Jeschke, 's werelds hoogste vulkaan, de Ojos de Salado in Chili mét twee Unimog U 5023 voertuigen. Daarbij werd het hoogterecord voor voertuigen verbroken.


Lees verder...

Nieuw Boek: DAF F 3300 en F 3600 trucks en trekkers – Krachtpaarden

In dit nieuwe boek van Hans Stoovelaar een overzicht van alle uitvoeringen van de F 3300 en de F 3600. In 1987 verscheen de F 95-serie met veel elektronica. Niet alle klanten waren daar blij mee. DAF luisterde altijd goed naar zijn klanten en derhalve bracht DAF vanaf 1990, voornamelijk bedoeld voor export, de F2900 en F3200 serie met de oude, vertrouwde techniek, doch met de nieuwe cabine van de F 95.


Lees verder...

Testcampagne Connected Transport van start

Op 9 september j.l. is de testcampagne van het project 'Integrator Connected Truck Trials' van start gegaan. Gedurende 12 weken monitort TNO 10 trucks, uitgerust met verschillende sensoren, op het gebied van brandstofverbruik, chauffeursgedrag en business case, terwijl ze hun dagelijkse ritten uitvoeren in de container – of de bloemenlogistiek.


Lees verder...

Vakbeurzen & Evenementen

Datum Evenement Plaats
Commercial Vehicle Show Birmingham (VK)
Technische Kontakt Dagen (TKD) Almere
Transport Compleet Gorinchem
Lift 'n Load 2020 Gorinchem
IAA Nutzfahrzeuge Hannover (D.)