Testcampagne Connected Transport van start

Op 9 september j.l. is de testcampagne van het project 'Integrator Connected Truck Trials' van start gegaan. Gedurende 12 weken monitort TNO 10 trucks, uitgerust met verschillende sensoren, op het gebied van brandstofverbruik, chauffeursgedrag en business case, terwijl ze hun dagelijkse ritten uitvoeren in de container – of de bloemenlogistiek.


Lees verder...

Nog steeds kaartproblemen KIWA

KIWA heeft opnieuw problemen met de levering van de Nederlandse tachograafkaart. De lay-out van de kaarten is niet in orde. TLN is erg ontstemd en roept de minister wederom op in te grijpen.  


Lees verder...

Eerste turborotondes in Rotterdamse haven

Op Distripark Maasvlakte in de Dardanellenstraat zijn de eerste twee turborotondes van de Rotterdamse haven aangelegd. Ze vervangen twee gevaarlijke gelijkvloerse kruisingen. De rotondes zijn van beton vanwege de belasting door zware transporten, langere levensduur en lagere onderhoudskosten.


Lees verder...

Concept Wet Vrachtwagenheffingen openbaar

Minister Van Nieuwenhuizen heeft het concept van de Wet Vrachtwagenheffing openbaar gemaakt. TLN, Evofenedex en VERN bestuderen de tekst en komen later met een uitgebreide reactie. De wetsteksten staan voor iedereen open voor commentaar.


Lees verder...

VDL promoot innovaties met demovoertuig

VDL Containersystemen schafte onlangs de eerste eigen demowagen aan. Met de truck wil men met name in Duitsland dealers en klanten bezoeken om zo de laatste innovaties onder de aandacht te brengen. De nieuwe, fraaie demowagen is gebouwd op basis van een Mercedes Antos 2545 L 6x2 met halflange cabine en een enkellucht gestuurde sleepas. 


Lees verder...

Nieuwste Kinglifter is voor Ter Laak Heino

Transportbedrijf Ter Laak te Heino heeft de eerste Terberg Kinglifter met Stage V motor geleverd gekregen. Het betreft een stillere en milieuvriendelijker variant van de meeneemheftruck. Ter Laak is gespecialiseerd in het transport van kassasystemen in Europa. Een schone, maar vooral ook stille, meeneemheftruck is een groot voordeel in stadscentra.


Lees verder...

Bauma trekt record aantal bezoekers

Met meer dan 620.000 bezoekers uit meer dan 200 landen zette de Bauma 2019, ’s werelds grootste beurs voor bouwmachines, mijnbouwmachines, componenten en andere bouwgerelateerde machines en installaties, een nieuw record neer. Elektrificatie, duurzaamheid en digitalisering waren belangrijke thema’s dit keer.


Lees verder...

Vakbeurzen & Evenementen

Datum Evenement Plaats
Transport Compleet Hardenberg
Technische Kontakt Dagen (TKD) Almere
IAA Nutzfahrzeuge Hannover (D.)