Proef nieuw asfaltsoort moet langere levensduur aantonen

De provincie Noord-Holland start op de N240 ter hoogte van Wieringerwerf (gemeente Hollands Kroon) een proef met een nieuw soort asfalt. In dit asfalt zit een vleugje epoxy waardoor het veel langer meegaat dan gewoon asfalt. Sensoren in het nieuwe 300 meter lange asfaltdek moeten de langere levensduur uitwijzen.


Lees verder...

Nieuw boekwerk verkrijgbaar bij ATW.nl

Nieuw in de DAF monografieën van auteur Marcel van der Sluis is het boek met de titel DAF 95 - 95XF New Truck Generation - dikke DAF's.
In augustus 1987 werd het zware DAF-programma uitgebreid met een nieuwe truck: de DAF 95.


Lees verder...

Mobiliteitsgarantie pleit voor gecontroleerde opstart

Nu Nederland weer op gang komt, is het van cruciaal belang dat de vraag naar mobiliteit gecontroleerd opstart en het aanbod zoveel mogelijk wordt uitgebreid. Alleen op die manier kunnen problemen op de weg en in het OV worden voorkomen en kan een gezonde en veilige reisomgeving worden gewaarborgd.


Lees verder...

TLN: 'Kleine transportbedrijven in de kou'

Doordat de regels rond steunverlening geen rekening houden met de praktijk, staan kleine transportbedrijven in de kou. Waar de coronamaatregelen bedoeld zijn om bedrijven overeind te houden, zorgt de uitwerking in de transportsector juist voor het tegendeel.


Lees verder...

Off-road Unimog U 5023 breekt hoogterecord

De Unimog wordt al sinds 70 jaar ingezet voor wetenschappelijke expedities naar alle continenten en klimaten. Recent beklom een expeditie van tien personen, onder leiding van Matthias Jeschke, 's werelds hoogste vulkaan, de Ojos de Salado in Chili mét twee Unimog U 5023 voertuigen. Daarbij werd het hoogterecord voor voertuigen verbroken.


Lees verder...

Vakbeurzen & Evenementen

Datum Evenement Plaats
Matexpo Kortrijk, België
Transport Compleet Gorinchem
Solutrans Lyon (Fr.)
IAA Nutzfahrzeuge Hannover (D.)
Solutrans Lyon (Fr.)
Technische Kontakt Dagen (TKD) Almere