Mercedes-Benz onthuild GenH2-concept waterstoftruck

Daimler had het er maar druk mee en dat in deze corona-tijden, het introduceren van nieuwe producten en het geven van een kijkje in de toekomst. Er zijn twee nieuwe Mercedes-Benz Actros'en bijgekomen en ook lanceerde het merk met de ster trucks voor de toekomst:


Lees verder...

Hyundai gaat serieus inzetten op een waterstoftruck

De Koreaanse autoproducent Hyundai heeft eind oktober twee conceptversies onthuld van een truck de op waterstof kan rijden. Tijdens een autoshow in de Verenigde Staten introduceerde Hyundai een conceptversie van de waterstoftruck HDC-6 NEPTUNE en een bijbehorende aanhangwagen, de HT Nitro ThermoTech.


Lees verder...

Terberg yard trekker met waterstof-brandstofcellen

Terberg Benschop en zepp.solutions werken samen aan de ont-wikkeling van een demonstratiemodel yard trekker met brandstofcellen. Naast de volledig elektrische EV trekker ziet Terberg kansen voor een andere trekker met nul emissie; de YT203-H2 yard trekker met waterstof-brandstofcellen. De brandstofcel wekt elektriciteit op door waterstof en zuurstof met elkaar te laten reageren en stoot alleen water uit. Het waterstof wordt als gas onder hoge druk opgeslagen.


Lees verder...

Eerste vuilniswagens op waterstof ingezet

Baetsen-Groep en Cure Afvalbeheer gaan in de regio Eindhoven afval inzamelen met door waterstof aangedreven inzamelvoertuigen. De twee waterstofvoertuigen zijn de eersten in Europa (samen met een truck in Groningen) die een kenteken kregen en die in de normale dienstregeling van de afvalinzameling worden ingezet.

 


Lees verder...

Nikola toont waterstoftruck 'Tre' voor Europese markt

Nieuwkomer Nikola gaat nu ook een model voor de Europese markt aanbieden. Dat is de Nikola Tre, in tegenstelling tot de One en Two heeft deze geen neus. Uiteraard heeft de “Drie” een brandstofcel, er wordt dus waterstof getankt. Het rijbereik komt te liggen tussen de 500 en 1.200 kilometer, het vermogen zal tussen de 500 en 1.000 pk (367 en 734 kW) uitkomen. 


Lees verder...

Vakbeurzen & Evenementen

Datum Evenement Plaats
Commercial Vehicle Show Birmingham (VK)
Technische Kontakt Dagen (TKD) Almere
Lift 'n Load 2021 Gorinchem
Transport Compleet Gorinchem
IAA Nutzfahrzeuge Hannover (D.)