Megaorder uit Nieuw-Zeeland voor Hyzon Groningen

Een vrachtwagenfabriek in Groningen mag de komende jaren maar liefst vijftienhonderd waterstoftrucks bouwen om ze vervolgens naar de andere kant van de wereld te laten verschepen. Dat meldt fabrikant Hyzon Motors Europe, die met het Nieuw-Zeelandse bedrijf Hiringa Energy een deal heeft gesloten voor de bouw en levering van de voertuigen.


Lees verder...

1000 waterstof trucks voor Rotterdam, Antwerpen en Duisburg

Over enkele jaren zullen er 1000 trucks op schone waterstof in en tussen Antwerpen, Duisburg en Rotterdam rijden. Aan dit pionier-initiatief werken tientallen bedrijven onder de vlag van HyTrucks samen. Op vrijdag 11 december tijdens het online-event van het H2Platform spreekt Diederick Luijten over dit mooie initiatief.


Lees verder...

Mercedes-Benz onthuild GenH2-concept waterstoftruck

Daimler had het er maar druk mee en dat in deze corona-tijden, het introduceren van nieuwe producten en het geven van een kijkje in de toekomst. Er zijn twee nieuwe Mercedes-Benz Actros'en bijgekomen en ook lanceerde het merk met de ster trucks voor de toekomst:


Lees verder...

Hyundai gaat serieus inzetten op een waterstoftruck

De Koreaanse autoproducent Hyundai heeft eind oktober twee conceptversies onthuld van een truck de op waterstof kan rijden. Tijdens een autoshow in de Verenigde Staten introduceerde Hyundai een conceptversie van de waterstoftruck HDC-6 NEPTUNE en een bijbehorende aanhangwagen, de HT Nitro ThermoTech.


Lees verder...

Vakbeurzen & Evenementen

Datum Evenement Plaats
Matexpo Kortrijk, België
Transport Compleet Gorinchem
Solutrans Lyon (Fr.)
IAA Nutzfahrzeuge Hannover (D.)
Solutrans Lyon (Fr.)
Technische Kontakt Dagen (TKD) Almere