Vier nieuwe Volvo's 'eindelijk' in het echt te bewonderen

Volvo's nieuwelingen waren dan 'eindelijk' te bewonderen. Weliswaar in een vreemde setting, namelijk gewoon in Beesd bij de importeur in plaats van bij de fabriek in Zweden, en in een gesloten ruimte, maar toch. Volvo Nederland had ze maar mooi als een van de eerste importeurs in Europa.


Lees verder...

Volvo I-Save, I-See: meer koppel, minder verbruik

Volvo heeft een 'oude' techniek van stal gehaald om het brandstof-verbruik van haar D13 motor te verminderen en tegelijk het koppel met 300 Nm te verhogen. Turbo Compound heet het. Daarnaast heeft Volvo haar I-See 'vooruitkijkende' cruisecontrol verbeterd.


Lees verder...

Getest: Renault T480.18 Highcab 4x2

Met de spiksplinternieuwe DTI 13 Euro 6d motor, 353 kW (477 pk) en maximum koppel tot 2400 Nm bij 950 tot 1404 tpm, beweegt de nieuwe Renault T480.19 Highcab zich met souplesse door de Betuwe en over de Grebbeberg. Volgens Renault is de gemiddelde besparing ten opzichte van zijn voorganger, de Step C-motor, zo’n drie procent.


Lees verder...

DAF testdagen in Malaga

DAF Trucks maakte van dit voorjaar gebruik om een aantal nieuwe producten te showen: assen, een nieuwe zwaartransporttrekker en nieuwe configuraties voor haar bouwvoertuigen. Het had daarvoor de heuvelachtige omgeving in de buurt van het Zuid-Spaanse Malaga uitgekozen. DAF wil met deze aanzienlijke uitbreiding van het assortiment én haar klant nog beter bedienen. 


Lees verder...

Scania distributietest: P280 4x2

Met de komst van een nieuwe lage P-serie is de 'generatiewisseling' bij Scania voltooid. De Scania P280 4x2 NA rondt bij de Zweden het programma af in het lichte distributieverkeer in de 18-tons klasse. Een nieuwe cabine en een nieuwe generatie motoren: de in 2017 geïntroduceerde 7,1 liter 6-cilinders. Hiermee is de wisseling van de Scania's generatie naar de nieuwe vrachtautolijn een feit.


Lees verder...

MAN TGX EfficientLine

Deze zomer opende de MAN dealer in Stein haar spiksplinternieuwe bedrijfspand aan de Nijverheidsweg. Daags voor de officiële ingebruikname bood het onderdak aan één MAN TGS en drie TGX'en in verschillende configuraties voor een testrit op en neer naar Luxemburg.


Lees verder...

Getest: Mercedes-Benz Actros 1851 LS

Auto- en Transportwereld testte de Mercedes-Benz Actros 1851 LS met Streamspace cabine. De opvallende witte truck met zijn sterke 12,8 liter motor van de jongste generatie wist te overtuigen door zijn comfortabele uitvoering en zuinigheid. Met alle technische veranderingen aan de nieuwe generatie voertuigen wordt het zo langzamerhand ook tijd ...


Lees verder...

Test: Scania S 500: sensationeel zuinig

Scania Duitsland stuurde de nieuwe S 500 de weg op voor een individuele test en maakte indruk met een fascinerende techniek, exclusief comfort en een superlaag verbruik. “Petje af” is de uitdrukking die je al gauw over de lippen komt wanneer je de resultaten van deze eerste test met de nieuwe Scania goed tot je door laat dringen. 


Lees verder...

Vakbeurzen & Evenementen

Datum Evenement Plaats
Technische Kontakt Dagen (TKD) Almere
Transport Compleet Hardenberg
IAA Nutzfahrzeuge Hannover (D.)