Leyland bouwt 10.000e DAF truck met opbouw af-fabriek

Bij Leyland Trucks in Groot-Brittannië kwam de 10.000e DAF truck met 'PACCAR body' van de speciaal daarvoor ontwikkelde productielijn. Het is een belangrijke mijlpaal voor Leyland’s eigen opbouwprogramma, dat het ontwerpen, fabriceren en installeren van gesloten opbouwen omvat, inclusief de aerodynamische Aerobody.


Lees verder...

Van Mossel nu ook Mercedes-Benz dealer in België

Van Mossel Automotive Groep, met Belgisch hoofdkantoor in Antwerpen, is de nieuwe eigenaar van de Turnhoutse Mercedes-Benz vestiging Car Assistance Company (CAC). De transactie is voorgelegd aan de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) en is gepland om voor eind november dit jaar te worden afgerond.


Lees verder...

BP’s Pan-Europese tolbox ook voor Duitse wegen

Nu ook Duitsland zich heeft aangesloten bij het pan-Europese tolsysteem EETS (European Electronic Toll Service), kunnen wagenparkbeheerders hun Duitse tol afrekenen via de vorig jaar geïntroduceerde BP Tollbox voor EETS. Na de afronding van een pilot, is de toloplossing van BP nu beschikbaar in Duitsland.


Lees verder...

DAF investeert in cabinefabriek Westerlo

DAF investeert 200 miljoen euro in de cabinefabriek te Westerlo, België. Dit naar eigen zeggen om 'klaar te zijn voor toekomstige productieaantallen'. DAF opende de fabriek in Westerlo in 1966, waar het - naast cabines - sinds begin jaren zeventig ook eigen assen produceert. 


Lees verder...

Allison versnellingsbakken 'made in Hungary'

Allison en touringcars, een niet geheel bekende combinatie, maar met de toename van vermogens in motoren en vernieuwingen in de Allison bakken, komen deze volautomaten binnen handbereik van de touringcarbranche. Van Hool was in 2015 de eerste Europese fabrikant die een Allison in haar TX-serie inbouwde. Een goede combinatie volgens de markt, want er zijn er heel wat verkocht. Versnellingsbakken die sinds 2011 in het Hongaarse Szentgotthárd worden gebouwd.


Lees verder...

Met Schmitz Cargobull 'cool' onderweg

Sinds de oprichting in 1983 van het in Duisburg gevestigde STI Freight Management GmbH, is het bedrijf continu gegroeid. Het telt vandaag de dag 221 medewerkers verdeeld over twaalf vestigingen die verantwoordelijk zijn voor een snelle afwikkeling van internationale transportzendingen, of het nu over land, water of door de lucht moet.

 


Lees verder...

Vakbeurzen & Evenementen

Datum Evenement Plaats
Transport Compleet Hardenberg
Commercial Vehicle Show Birmingham (VK)
Technische Kontakt Dagen (TKD) Almere
Lift 'n Load 2020 Gorinchem
IAA Nutzfahrzeuge Hannover (D.)