Van Mossel nu ook Mercedes-Benz dealer in België

Van Mossel Automotive Groep, met Belgisch hoofdkantoor in Antwerpen, is de nieuwe eigenaar van de Turnhoutse Mercedes-Benz vestiging Car Assistance Company (CAC). De transactie is voorgelegd aan de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) en is gepland om voor eind november dit jaar te worden afgerond.


Lees verder...

BP’s Pan-Europese tolbox ook voor Duitse wegen

Nu ook Duitsland zich heeft aangesloten bij het pan-Europese tolsysteem EETS (European Electronic Toll Service), kunnen wagenparkbeheerders hun Duitse tol afrekenen via de vorig jaar geïntroduceerde BP Tollbox voor EETS. Na de afronding van een pilot, is de toloplossing van BP nu beschikbaar in Duitsland.


Lees verder...

DAF investeert in cabinefabriek Westerlo

DAF investeert 200 miljoen euro in de cabinefabriek te Westerlo, België. Dit naar eigen zeggen om 'klaar te zijn voor toekomstige productieaantallen'. DAF opende de fabriek in Westerlo in 1966, waar het - naast cabines - sinds begin jaren zeventig ook eigen assen produceert. 


Lees verder...

Allison versnellingsbakken 'made in Hungary'

Allison en touringcars, een niet geheel bekende combinatie, maar met de toename van vermogens in motoren en vernieuwingen in de Allison bakken, komen deze volautomaten binnen handbereik van de touringcarbranche. Van Hool was in 2015 de eerste Europese fabrikant die een Allison in haar TX-serie inbouwde. Een goede combinatie volgens de markt, want er zijn er heel wat verkocht. Versnellingsbakken die sinds 2011 in het Hongaarse Szentgotthárd worden gebouwd.


Lees verder...

Met Schmitz Cargobull 'cool' onderweg

Sinds de oprichting in 1983 van het in Duisburg gevestigde STI Freight Management GmbH, is het bedrijf continu gegroeid. Het telt vandaag de dag 221 medewerkers verdeeld over twaalf vestigingen die verantwoordelijk zijn voor een snelle afwikkeling van internationale transportzendingen, of het nu over land, water of door de lucht moet.

 


Lees verder...

Wetgeving ladingzekering laat nog veel verschillen
in Europa zien

In 2018 is de belangrijkste wijziging op het gebied van ladingzekering in jaren doorgevoerd. Op basis van de Europese richtlijn over technische controles langs de weg is in veel van ons omringende landen de wetgeving op het gebied van lading zekeren aangepast. Zo moet sinds 20 mei 2018 elke lidstaat van de EU in elk kalenderjaar ten minste 5% van het totale aantal ingeschreven voertuigen langs de weg controleren.


Lees verder...

Vakbeurzen & Evenementen

Datum Evenement Plaats
Transport Compleet Hardenberg
Technische Kontakt Dagen (TKD) Almere
Transport Compleet Gorinchem
IAA Nutzfahrzeuge Hannover (D.)