Opnieuw chaos bij Europese grenzen

Door nieuwe coronamaatregelen voor het beroepsgoederenvervoer staan sinds vanochtend bij verschillende Europese grenzen kilometers file en honderden chauffeurs stil. TLN wil dat de EU ingrijpt en de soepele doorgang van internationaal vrachtverkeer verzekert. Afgelopen weekend kondigden Duitsland, Tsjechië en Oostenrijk afzonderlijk van elkaar plotseling testverplichtingen en extra controles voor het vrachtverkeer aan.


Lees verder...

DAF opent nieuw eigen dealerbedrijf in Hongarije

DAF Trucks heeft zijn aanwezigheid in Centraal-Europa versterkt door een nieuw dealerbedrijf te openen bij Nyíregyháza, in het noordoosten van Hongarije. DAF Trucks is al 10 jaar de onbetwiste marktleider in Hongarije, waar het netwerk inmiddels uit 9 dealerlocaties bestaat.


Lees verder...

Ook Vlaanderen omarmt de iVRI’s

In navolging van Nederland investeert ook Vlaanderen in de iVRI’s, de intelligente verkeersregelinstallaties. De vooraankondigingen van de aanbesteding voor de slimme verkeerslichten staan inmiddels online...


Lees verder...

Leyland bouwt 10.000e DAF truck met opbouw af-fabriek

Bij Leyland Trucks in Groot-Brittannië kwam de 10.000e DAF truck met 'PACCAR body' van de speciaal daarvoor ontwikkelde productielijn. Het is een belangrijke mijlpaal voor Leyland’s eigen opbouwprogramma, dat het ontwerpen, fabriceren en installeren van gesloten opbouwen omvat, inclusief de aerodynamische Aerobody.


Lees verder...

Van Mossel nu ook Mercedes-Benz dealer in België

Van Mossel Automotive Groep, met Belgisch hoofdkantoor in Antwerpen, is de nieuwe eigenaar van de Turnhoutse Mercedes-Benz vestiging Car Assistance Company (CAC). De transactie is voorgelegd aan de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) en is gepland om voor eind november dit jaar te worden afgerond.


Lees verder...

Vakbeurzen & Evenementen

Datum Evenement Plaats
Mega Trucks Festival Brabanthallen 's-Hertogenbosch
Transport Compleet Hardenberg
IAA Nutzfahrzeuge Hannover (D.)
Technische Kontakt Dagen (TKD) Almere