Schmitz en Krone samen in telematica

Transportbedrijven die telematicasystemen gebruiken van de twee toonaangevende trailerfabrikanten Schmitz Cargobull en Krone hebben nu toegang tot de gegevens van al hun voertuigen via hun individuele toegangspunten - ongeacht de geïnstalleerde telematica-hardware of het gebruikte telematicaportaal.


Lees verder...

MAX Trailer 510 nu ook met pendelassen verkrijgbaar

 MAX Trailer presenteert een interessante nieuwe versie van de MAX Trailer 510. De bijzondere zwaartrtansport dieplader is er nu ook met pendelassen. De multifucntionele dieplader biedt nu nóg meer belangrijke pluspunten, verwerkt in een scherp geprijsd kwaliteitsproduct.


Lees verder...

Trailer Innovation Award 2021: Winnaars en nominaties

De Trailer Innovation Award – die elke twee jaar wordt gehouden – is traditiegetrouw ingedeeld in zeven categorieën, te weten: body, chassis, componenten, concept, environment, safety en smart trailer. De jury, bestaande uit zestien gerenommeerde Europese vaktijdschriften waarbij Nederland is vertegenwoordigd door uw vakblad Auto- en Transportwereld, 


Lees verder...

Aeroflex intensiveert samenwerking met Van Eck

Wanneer het op innovatie aankomt, dan is Van Eck het bedrijf dat een reputatie hoog te houden heeft. In het Aeroflex-project, waarbij met steun van de Europees Commissie in samenwerking met andere partijen onderzoek wordt gedaan naar efficiënter en milieuvriendelijker goederenvervoer,


Lees verder...

Nieuwe schrootkipper van D-TEC gepresenteerd

Trailerbouwer D-TEC heeft een nieuwe kipper voor de recyclingsector ontwikkeld. De kipper is ontworpen voor stabiliteit en duurzaamheid, maar tegelijkertijd is het een echte lichtgewicht in zijn klasse. Tijdens het ontwerpproces is gebruikgemaakt van veel bewezen marktontwikkelingen en de expertise van Christian Lück uit Duitsland.


Lees verder...

Kraker breidt K-Force serie uit met stevige Waste schuifvloertrailer

Bij Kraker Trailers worden trailers geproduceerd die naadloos passen bij vraag van de klant, gecombineerd met een aantal kernwaarden die gelden voor alle Kraker-trailers: zo licht mogelijk, zonder aan kracht of kwaliteit in te boeten, breed inzetbaar en ’n lange levensduur, ook bij trailers die worden ingezet voor het echte zware werk. 


Lees verder...

De nieuwe WingMAX voor XXL-rotorbladen

Rotorbladen zijn elementaire onderdelen van een windturbine. De trend gaat hierbij naar steeds grotere wieken, met lengtes die de 70 meter inmiddels ver overschrijden. Met de nieuwe WingMAX van Faymonville kunnen ook dergelijke XXL-onderdelen betrouwbaar en kostenbesparend naar de plaatsingslocaties worden vervoerd.


Lees verder...

Vakbeurzen & Evenementen

Datum Evenement Plaats
Commercial Vehicle Show Birmingham (VK)
Technische Kontakt Dagen (TKD) Almere
Lift 'n Load 2021 Gorinchem
Transport Compleet Gorinchem
IAA Nutzfahrzeuge Hannover (D.)