TIMOCOM toont Smart Logistics System voor Europa

Tijdens de vakbeurs Transport Compleet in Gorinchem was natuurlijk ook het thema digitalisering een belangrijk onderwerp. TIMOCOM, aanbieder van het eerste Smart Logistics System voor Europa, was ook van de partij en liet zien hoe transportprocessen volledig digitaal afgehandeld kunnen worden en daarmee tijd en kosten kunnen besparen.


Lees verder...

Eerste E-CMR transport

Het eerste grensoverschrijdende transport tussen het VK, Frankrijk en Nederland, mét gebruik van de e-CMR digitale vrachtbrief van de Verenigde Naties, vond recent plaats. De afgelopen maanden is een pilotproject uitgevoerd in samenwerking met Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. 


Lees verder...

VVN lanceert gratis app 'Uit de hoek'

De kennis over de dode hoek is bij veel volwassenen weggezakt. Dankzij de augmented reality app ‘Uit de hoek’, die Veilig Verkeer Nederland recent heeft gelanceerd, leren ouders en kinderen thuis over de dode hoek van grote voertuigen in het verkeer. Veilig Verkeer Nederland deed onderzoek naar hoe volwassen fietsers omgaan met de dode hoek van grote voertuigen in het verkeer. 


Lees verder...

Uber Freight is in NL: kans of bedreiging?

Het online taxiplatform Uber gaat zich nu ook in Europa richten op het vervoer van goederen. Het bedrijf lanceerde in 2017 Uber Freight, een dienst die net zoals bij taxi’s, vrachtwagenchauffeurs in verbinding brengt met beschikbare ladingen. Dat kan voordelen bieden, maar de transportsector kijkt tegelijkertijd met enige argwaan naar deze platformdienst.


Lees verder...

Volvo Trucks introduceert nieuwe Truck Start App

Volvo Trucks introduceert nu Truck Start App: een interactieve en chauffeursvriendelijke app ter verrijking van de voertuigaflevering. De toepassing ondersteunt chauffeurs om het maximale uit hun truck te halen op een leuke en interactieve manier. Door de aflevering van een truck op deze manier te benaderen, wil Volvo Trucks voorkomen dat er slechts één moment is waarop de functies van de truck worden toegelicht.


Lees verder...

Ernstige zorgen over tachograaffraude

Fraude met tachografen neemt geavanceerdere vormen aan, meldt de Inspectie Leefomgeving (ILT) in een rapport vandaag. TLN maakt zich ernstige zorgen over deze fraude en pleit nogmaals voor meer capaciteit bij de inspectiedienst, om dit tegen te gaan. In het rapport van de ILT​ meldt de dienst dat deze ​bij één eigenaar constateerde dat printplaten en software van tachografen waren aangepast.


Lees verder...

Vakbeurzen & Evenementen

Datum Evenement Plaats
Transport & Logistics Kortrijk Xpo
BestelautoExpo Houten
Solutrans Lyon, Frankrijk
Mega Trucks Festival Den Bosch
Transport Compleet Hardenberg