Terug naar het overzicht

Schmitz Cargobull en RIO verbeteren gegevensuitwisseling

Gepubliceerd op 01-09-2023 12:17 uur

Schmitz Cargobull en RIO ontwikkelen samen de verdere digitale communicatie tussen oplegger en trekker. De samenwerking met RIO maakt het doorsturen van Schmitz Cargobull-trailergegevens naar het RIO-portaal en de import van vrachtwagentelematicagegevens via verbinding met het TrailerConnect Data Management Center mogelijk.

 

"Ons partnerschap stelt transportbedrijven in staat om in real-time en op één plek toegang te krijgen tot een uitgebreide reeks vrachtwagen- en trailergegevens. Dit maakt het gemakkelijker voor dispatchers om te plannen en voor wagenparkbeheerders om onderhoud te coördineren", zegt Matthias Cordes, hoofd van Productbeheer Telematica.
De integratie biedt een duidelijk, gedetailleerd overzicht van de belangrijkste vrachtwagen- en trailergegevens op één platform zonder dat er extra hardware hoeft te worden geïnstalleerd. Zo worden de gegevens van RIO Truck en Schmitz Cargobull Trailer in real-time weergegeven, evenals uitgebreide wagenpark- en kaartinformatie.
"De interface van RIO met Schmitz Cargobull TrailerConnect is een van de vele belangrijke stappen om logistieke processen verder te vereenvoudigen. Dit brengt ons steeds dichter bij een uniform en duidelijk ecosysteem voor expediteurs, waardoor we de datasilo's van weleer kunnen afbreken", vertelt Jan Kaumanns, CEO van RIO.

 

Efficiëntie verbeteren

Wagenparkbeheerders kunnen in één oogopslag de telematicagegevens van vrachtwagens en trailers op één plek bekijken op het TrailerConnect-portaal. Dit helpt bij de verzending, routeoptimalisatie en het beheren van planningen, maar ook bij het verbeteren van de algehele efficiëntie van het wagenpark en het verlagen van de bedrijfskosten. Gecombineerde telematicagegevens bieden voordelen bij het onderhoudsbeheer van vrachtwagens en trailers. Real-time waarschuwingen helpen bij het plannen van reparatie- en onderhoudswerkzaamheden en het verminderen van storingen en stilstand.

 

100% SMART

Onder het motto '100% SMART' rust Schmitz Cargobull sinds 2018 alle opleggers en schuifzeilen standaard uit met het Telematicasysteem TrailerConnect. Met de beschikbaarheid van trailertelematicagegevens blijft Schmitz Cargobull de digitale transformatie van de industrie bevorderen en een brede basis creëren voor de optimale controle van een genetwerkte en geïntegreerde logistieke keten voor meer efficiëntie en lage totale eigendomskosten (TCO). Indien een klant gebruik maakt van een systeem van derden, is het mogelijk om via het TrailerConnect Data Management Center (DMC) de gegevens veilig over te zetten naar systemen van derden zoals Transport Management Systemen (TMS) of Real Time Visibility Platforms (RTVP), die is geïntegreerd in het TrailerConnect-portaal.

 

Partners verbinden 

Het aantal partners dat gebruik maakt van de interfaceverbinding via het TrailerConnect Data Management Center groeit gestaag. Traton Group biedt met haar digitale merk RIO sinds 2016 een open, cloudgebaseerde oplossing voor het gehele transport- en logistieke ecosysteem. Het doel is om de digitale diensten en partners van RIO in te zetten om alle deelnemers in de supply chain met elkaar te verbinden. Het productportfolio omvat oplossingen voor de logistieke en transportsector op het gebied van telematica, transportmanagement en chauffeurscommunicatie. 
De Traton Group is een dochteronderneming van Volkswagen en is een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van bedrijfsvoertuigen met de vrachtwagen- en busmerken Scania, MAN, Navistar en Volkswagen.