DAF CF Electric komt voortaan nog verder

DAF Trucks zet de volgende stap op het gebied van elektrische aandrijving door de actieradius van de DAF CF Electric met VDL e-power-technologie te verdubbelen naar meer dan 200 kilometer. Toepassing van een nieuwe generatie batterijen betekent bovendien een gewichtsbesparing van 700 kilo, die geheel ten goede komt aan het laadvermogen.


Lees verder...

Simon Loos gaat eActros in de praktijk testen

Eind juli nam Simon Loos de allereerste eActros in Nederland in gebruik. De logistiek dienstverlener gaat de volledig elektrische truck van Mercedes-Benz ongeveer een jaar in de praktijk testen. Vanuit het Albert Heijn distributiecentrum in Delfgauw gaat de 25-tons bakwagen winkels in de regio Rotterdam en Den Haag lokaal volledig CO2-neutraal bevoorraden.


Lees verder...

Eerste elektrische Volvo FE naar Renewi

Het werd december 2019 al aangekondigd, de eerste in serie geproduceerde elektrische truck van Volvo gaat naar afvalverwerker Renewi. Het is een FE Electric met een GVW van 27 ton. Het was wereldwijd de eerste order voor een Volvo elektrische truck.


Lees verder...

Hyundai kondigt elektrische bedrijfswagens aan

Hyundai werkt samen met Arrival, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde start-up op het gebied van elektrische voertuigen. Hyundai wil in 2025 tot de drie grootste fabrikanten van batterij-elektrische en waterstof-elektrische auto’s behoren.


Lees verder...

Vakbeurzen & Evenementen

Datum Evenement Plaats
Commercial Vehicle Show Birmingham (VK)
Technische Kontakt Dagen (TKD) Almere
Lift 'n Load 2021 Gorinchem
Transport Compleet Gorinchem
IAA Nutzfahrzeuge Hannover (D.)