Elektrische ID. BUZZ CARGO maakt debuut in Nederland

Move, de eerste en enige Mobility Experience van Nederland, is vanaf vandaag een attractie rijker. Dat de ID. BUZZ CARGO zijn Nederlandse debuut juist op deze plek beleeft is niet zo gek… de elektrische concept car van Volkswagen Bedrijfswagens is hét gezicht van de elektrische en autonome toekomst.


Lees verder...

Vol-elektrisch en intermodaal van Venlo naar Wenen

Het 'Partners for International Business' programma, dat zich richt op zero-emissie transport naar Oostenrijk, deed recent een test met vol-elektrisch vervoer. Doel was te laten zien dat emissieloos transport van een geconditioneerde lading ook over langere afstanden - in principe - haalbaar is. 


Lees verder...

Volvo FE Electric met haakarm op Ecomobiel

Onlangs was er op de vakbeurs Ecomobiel in de  Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch, een Volvo FE Electric met haakarm te bewonderen. Verschillende Nederlandse gemeenten en transportbedrijven hebben inmiddels interesse getoond. De eerste voertuigen worden gedurende 2020 in de Nederlandse steden verwacht.


Lees verder...

Eerste elektrische portaalwagen voor SUEZ

SUEZ heeft in Rotterdam een primeur voor Nederland. Sinds 1 september zamelt men bouw- en sloopafval in met een elektrische portaalwagen. Deze truck rijdt 100 procent elektrisch; wat zeer bijzonder is, omdat dit soort voertuigen normaal gesproken op diesel rijdt.


Lees verder...

Eerste speciale Scania-truck voor bovenleiding

De Duitse transporteur Hans Adam Schanz is de eerste die een speciale Scania e-road truck inzet. Meerdere keren per dag vervoert het bedrijf Spedition Schanz goederen van Odenwald naar Frankfurt met de hybride Scania R 450. Dan gaat het om 100 tot 150 ton verf. De Scania truck maakt bij het transport gebruik van 5 kilometer aan bovenleidingen op de snelweg A5, tussen Odenwald en Frankfurt, in beide richtingen.


Lees verder...

Scania toont truck/bus conceptvoertuig NXT

Scania’s nieuwe elektrische zelfrijdende conceptvoertuig voor de stad is ontworpen met de flexibiliteit om forenzen ’s ochtends en ’s avonds naar hun werk en weer naar huis te brengen, overdag goederen rond te brengen en ’s nachts afval op te halen.


Lees verder...

Vakbeurzen & Evenementen

Datum Evenement Plaats
Transport Compleet Hardenberg
Technische Kontakt Dagen (TKD) Almere
Transport Compleet Gorinchem
IAA Nutzfahrzeuge Hannover (D.)