Met TheMotion 2.0 slaat e-Traction een nieuwe weg in

Met TheMotion 2.0 zorgde het in Apeldoorn gevestigde e-Traction verleden jaar voor een echte verrassing op de IAA. Met TheMotion 2.0 levert e-Traction een aandrijfas waarmee het hoge ogen kan gooien. Onder de vleugels van de Chinese Tanhas Group krijgt het Apeldoornse bedrijf de kans om deze uitdaging wereldwijd aan te gaan. 


Lees verder...

Twee DAFS CF Electric voor Rhenus Logistics

DAF Trucks heeft twee volledig elektrische CF-trucks geleverd aan Contargo in Duitsland. Contargo is een dochteronderneming van de Rhenus Group. De DAF's CF Electric met VDL E-Power worden ingezet voor containertransport van en naar lokale terminals in de regio Nederrijn. De twee trucks voor Contargo zijn de eerste DAF's CF Electric die worden ingezet in Duitsland en de zesde en zevende die deelnemen aan een uitgebreide veldtest.


Lees verder...

Truckland voegt elektrische Maxus toe aan portfolio

Per 1 april 2019 heeft Truckland een nieuw merk toegevoegd aan haar portfolio. De internationale multibrand bedrijfswagendealer, gevestigd in 14 locaties, biedt klanten niet alleen vrachtwagens van het merk DAF of TATRA en bestelwagen van het Fiat. De steeds groter wordende vraag naar elektrische bestelwagens zal voortaan kunnen worden ingevuld met het merk Maxus.


Lees verder...

CIFA Magnum MK28E: eerste hybride truckmixerpomp

Op Bauma 2019 presenteerde CIFA de Magnum MK28E. Het betreft 's werelds eerste hybride truckmixerpomp. De pomp belooft minder verbruik, minder lawaai, meer respect voor het milieu en hoge prestaties in overeenstemming met CIFA-normen. CIFA blijft het Energya-assortiment uitbreiden met nieuwe producten.


Lees verder...

Albert Heijn doet proeven met elektrische trucks

AH start – in samenwerking met DAF Trucks – een praktijktest rond het elektrisch bevoorraden van supermarkten. De eerste elektrische trucks werden recent overhandigd aan Albert Heijns transporteurs Simon Loos en Peter Appel Transport. In de langlopende test worden niet alleen drie volledig elektrische trucks ingezet, maar ook twee plug-in hybride trekkers.


Lees verder...

Eerste elektrische vrachtwagen in de bouw

De eerste elektrische vrachtwagen in de bouw is een feit. KWS heeft de elektrische vrachtwagen inclusief elektrische kraan samen met transportpartner Vrijbloed Transport ontwikkeld. Vandaag was de elektrische vrachtwagen voor het eerst te zien bij de opening van het circulaire viaduct en daarmee de aftrap van de Nationale Week van de Circulaire Economie bij Kampen. Binnenkort wordt de vrachtwagen voor het eerst ingezet op een project van KWS.


Lees verder...

Vakbeurzen & Evenementen

Datum Evenement Plaats
Transport Compleet Gorinchem
BestelautoExpo Houten
Mega Trucks Festival Den Bosch