MAN elektrificeert logistiek in de binnenstad

MAN Truck & Bus neemt deel aan project ZEUS (Zero Emission off-peak Urban deliverieS) met een elektrische eTGM. De eerste testen, waarbij de emissievrij rijdende truck werd ingezet voor de distributie van goederen in het centrum van München, hebben goede resultaten opgeleverd en laten zien hoe binnenstedelijk transport in de toekomst kan veranderen.


Lees verder...

DAF LF Electric voor ‘zero emission’ stadsdistributie

DAF Trucks introduceert de LF Electric; een volledig elektrische distributietruck van 19 ton voor stedelijke toepassingen. Het state-of-the-art voertuig heeft een actieradius van tot wel 280 kilometer. De e-motor van de LF Electric levert een nominaal vermogen van 250 kW (370 kW piek) en een nominaal koppel van 1.200 Nm (3.700 Nm piek).


Lees verder...

DAF CF Electric komt voortaan nog verder

DAF Trucks zet de volgende stap op het gebied van elektrische aandrijving door de actieradius van de DAF CF Electric met VDL e-power-technologie te verdubbelen naar meer dan 200 kilometer. Toepassing van een nieuwe generatie batterijen betekent bovendien een gewichtsbesparing van 700 kilo, die geheel ten goede komt aan het laadvermogen.


Lees verder...

Simon Loos gaat eActros in de praktijk testen

Eind juli nam Simon Loos de allereerste eActros in Nederland in gebruik. De logistiek dienstverlener gaat de volledig elektrische truck van Mercedes-Benz ongeveer een jaar in de praktijk testen. Vanuit het Albert Heijn distributiecentrum in Delfgauw gaat de 25-tons bakwagen winkels in de regio Rotterdam en Den Haag lokaal volledig CO2-neutraal bevoorraden.


Lees verder...

Eerste elektrische Volvo FE naar Renewi

Het werd december 2019 al aangekondigd, de eerste in serie geproduceerde elektrische truck van Volvo gaat naar afvalverwerker Renewi. Het is een FE Electric met een GVW van 27 ton. Het was wereldwijd de eerste order voor een Volvo elektrische truck.


Lees verder...

Vakbeurzen & Evenementen

Datum Evenement Plaats
Matexpo Kortrijk, België
Transport Compleet Gorinchem
Solutrans Lyon (Fr.)
IAA Nutzfahrzeuge Hannover (D.)
Solutrans Lyon (Fr.)
Technische Kontakt Dagen (TKD) Almere