Volvo FE Electric met haakarm op Ecomobiel

Onlangs was er op de vakbeurs Ecomobiel in de  Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch, een Volvo FE Electric met haakarm te bewonderen. Verschillende Nederlandse gemeenten en transportbedrijven hebben inmiddels interesse getoond. De eerste voertuigen worden gedurende 2020 in de Nederlandse steden verwacht.


Lees verder...

Eerste elektrische portaalwagen voor SUEZ

SUEZ heeft in Rotterdam een primeur voor Nederland. Sinds 1 september zamelt men bouw- en sloopafval in met een elektrische portaalwagen. Deze truck rijdt 100 procent elektrisch; wat zeer bijzonder is, omdat dit soort voertuigen normaal gesproken op diesel rijdt.


Lees verder...

Eerste speciale Scania-truck voor bovenleiding

De Duitse transporteur Hans Adam Schanz is de eerste die een speciale Scania e-road truck inzet. Meerdere keren per dag vervoert het bedrijf Spedition Schanz goederen van Odenwald naar Frankfurt met de hybride Scania R 450. Dan gaat het om 100 tot 150 ton verf. De Scania truck maakt bij het transport gebruik van 5 kilometer aan bovenleidingen op de snelweg A5, tussen Odenwald en Frankfurt, in beide richtingen.


Lees verder...

Scania toont truck/bus conceptvoertuig NXT

Scania’s nieuwe elektrische zelfrijdende conceptvoertuig voor de stad is ontworpen met de flexibiliteit om forenzen ’s ochtends en ’s avonds naar hun werk en weer naar huis te brengen, overdag goederen rond te brengen en ’s nachts afval op te halen.


Lees verder...

Met TheMotion 2.0 slaat e-Traction een nieuwe weg in

Met TheMotion 2.0 zorgde het in Apeldoorn gevestigde e-Traction verleden jaar voor een echte verrassing op de IAA. Met TheMotion 2.0 levert e-Traction een aandrijfas waarmee het hoge ogen kan gooien. Onder de vleugels van de Chinese Tanhas Group krijgt het Apeldoornse bedrijf de kans om deze uitdaging wereldwijd aan te gaan. 


Lees verder...

Volvo toont op RDD duurzame transportoplossingen

Op de ReinigingsDemoDagen (RDD) laat Volvo Trucks zien welke duurzame en bovendien veilige oplossingen zij kan leveren voor de specifieke behoeften van de afval- en reinigingssector. Naast een Volvo FE Low Entry Cab (LEC) op CNG, zijn op de stand een Volvo FE Electric met haakarm en een Volvo FH LNG te bewonderen.


Lees verder...

Twee DAFS CF Electric voor Rhenus Logistics

DAF Trucks heeft twee volledig elektrische CF-trucks geleverd aan Contargo in Duitsland. Contargo is een dochteronderneming van de Rhenus Group. De DAF's CF Electric met VDL E-Power worden ingezet voor containertransport van en naar lokale terminals in de regio Nederrijn. De twee trucks voor Contargo zijn de eerste DAF's CF Electric die worden ingezet in Duitsland en de zesde en zevende die deelnemen aan een uitgebreide veldtest.


Lees verder...

Vakbeurzen & Evenementen

Datum Evenement Plaats
Transport & Logistics Kortrijk Xpo, (Be.)
BestelautoExpo Houten
Solutrans Lyon, (Fr.)
Mega Trucks Festival Den Bosch
Transport Compleet Hardenberg
Technische Kontakt Dagen (TKD) Almere
Transport Compleet Gorinchem
IAA Nutzfahrzeuge Hannover (D.)