Eerste speciale Scania-truck voor bovenleiding

De Duitse transporteur Hans Adam Schanz is de eerste die een speciale Scania e-road truck inzet. Meerdere keren per dag vervoert het bedrijf Spedition Schanz goederen van Odenwald naar Frankfurt met de hybride Scania R 450. Dan gaat het om 100 tot 150 ton verf. De Scania truck maakt bij het transport gebruik van 5 kilometer aan bovenleidingen op de snelweg A5, tussen Odenwald en Frankfurt, in beide richtingen.


Lees verder...

Scania toont truck/bus conceptvoertuig NXT

Scania’s nieuwe elektrische zelfrijdende conceptvoertuig voor de stad is ontworpen met de flexibiliteit om forenzen ’s ochtends en ’s avonds naar hun werk en weer naar huis te brengen, overdag goederen rond te brengen en ’s nachts afval op te halen.


Lees verder...

Met TheMotion 2.0 slaat e-Traction een nieuwe weg in

Met TheMotion 2.0 zorgde het in Apeldoorn gevestigde e-Traction verleden jaar voor een echte verrassing op de IAA. Met TheMotion 2.0 levert e-Traction een aandrijfas waarmee het hoge ogen kan gooien. Onder de vleugels van de Chinese Tanhas Group krijgt het Apeldoornse bedrijf de kans om deze uitdaging wereldwijd aan te gaan. 


Lees verder...

Volvo toont op RDD duurzame transportoplossingen

Op de ReinigingsDemoDagen (RDD) laat Volvo Trucks zien welke duurzame en bovendien veilige oplossingen zij kan leveren voor de specifieke behoeften van de afval- en reinigingssector. Naast een Volvo FE Low Entry Cab (LEC) op CNG, zijn op de stand een Volvo FE Electric met haakarm en een Volvo FH LNG te bewonderen.


Lees verder...

Twee DAFS CF Electric voor Rhenus Logistics

DAF Trucks heeft twee volledig elektrische CF-trucks geleverd aan Contargo in Duitsland. Contargo is een dochteronderneming van de Rhenus Group. De DAF's CF Electric met VDL E-Power worden ingezet voor containertransport van en naar lokale terminals in de regio Nederrijn. De twee trucks voor Contargo zijn de eerste DAF's CF Electric die worden ingezet in Duitsland en de zesde en zevende die deelnemen aan een uitgebreide veldtest.


Lees verder...

Truckland voegt elektrische Maxus toe aan portfolio

Per 1 april 2019 heeft Truckland een nieuw merk toegevoegd aan haar portfolio. De internationale multibrand bedrijfswagendealer, gevestigd in 14 locaties, biedt klanten niet alleen vrachtwagens van het merk DAF of TATRA en bestelwagen van het Fiat. De steeds groter wordende vraag naar elektrische bestelwagens zal voortaan kunnen worden ingevuld met het merk Maxus.


Lees verder...

CIFA Magnum MK28E: eerste hybride truckmixerpomp

Op Bauma 2019 presenteerde CIFA de Magnum MK28E. Het betreft 's werelds eerste hybride truckmixerpomp. De pomp belooft minder verbruik, minder lawaai, meer respect voor het milieu en hoge prestaties in overeenstemming met CIFA-normen. CIFA blijft het Energya-assortiment uitbreiden met nieuwe producten.


Lees verder...

Vakbeurzen & Evenementen

Datum Evenement Plaats
Transport Compleet Gorinchem
BestelautoExpo Houten
Solutrans Lyon, Frankrijk
Mega Trucks Festival Den Bosch
Transport Compleet Hardenberg