Van der Werff koopt twintig Moffet e-Series NX

Niet lang na de introductie van de MOFFETT eSerie NX van HIAB, de eerste volledig elektrische 4-weg meeneemheftruck, heeft Theo van der Werff twintig stuks ingekocht. Een blijk van vertrouwen en een duidelijk signaal dat de behoefte naar verduurzaming groot is. Theo van der Werff, mede-eigenaar van Van der Werff Logistics vertelt aan ATW.nl:


Lees verder...

Traton Group stimuleert investeringen in e-mobiliteit

De Traton Group bereidt zich systematisch voor op de overgang naar elektrische aandrijvingen. De fabrikant van bedrijfsvoertuigen heeft nu besloten om tegen 2025 in totaal € 1,6 miljard te investeren in onderzoek en ontwikkeling voor e-mobiliteit. Oorspronkelijk was voor deze periode een e-mobiliteitsinvestering van € 1 miljard gepland.


Lees verder...

MAN elektrificeert logistiek in de binnenstad

MAN Truck & Bus neemt deel aan project ZEUS (Zero Emission off-peak Urban deliverieS) met een elektrische eTGM. De eerste testen, waarbij de emissievrij rijdende truck werd ingezet voor de distributie van goederen in het centrum van München, hebben goede resultaten opgeleverd en laten zien hoe binnenstedelijk transport in de toekomst kan veranderen.


Lees verder...

DAF LF Electric voor ‘zero emission’ stadsdistributie

DAF Trucks introduceert de LF Electric; een volledig elektrische distributietruck van 19 ton voor stedelijke toepassingen. Het state-of-the-art voertuig heeft een actieradius van tot wel 280 kilometer. De e-motor van de LF Electric levert een nominaal vermogen van 250 kW (370 kW piek) en een nominaal koppel van 1.200 Nm (3.700 Nm piek).


Lees verder...

Meer vraag naar laadoplossingen verwacht in 2021

ChargePoint, een van de grootste oplaadnetwerken voor elektrische voertuigen (EV) ter wereld, lanceert vandaag hun tweede Charging Forward rapport. Dit rapport is het resultaat van onderzoek naar de wereldwijde verschuiving van traditionele wagenparken naar elektrische voertuigen.


Lees verder...

Vakbeurzen & Evenementen

Datum Evenement Plaats
Solutrans Lyon (Fr.)
Transport Compleet Hardenberg
IAA Nutzfahrzeuge Hannover (D.)
Technische Kontakt Dagen (TKD) Almere