Trailer Innovation Award 2021: Winnaars en nominaties

De Trailer Innovation Award – die elke twee jaar wordt gehouden – is traditiegetrouw ingedeeld in zeven categorieën, te weten: body, chassis, componenten, concept, environment, safety en smart trailer. De jury, bestaande uit zestien gerenommeerde Europese vaktijdschriften waarbij Nederland is vertegenwoordigd door uw vakblad Auto- en Transportwereld, 


Lees verder...

Traton en TuSimple samen in autonome vrachtwagens

De Traton Group en TuSimple, een in San Diego gevestigd zelfrijdend technologiebedrijf dat zich richt op zware vrachtwagens, hebben vandaag aangekondigd dat de bedrijven een wereldwijd partnerschap aangaan om zelfrijdende vrachtwagens te ontwikkelen. TuSimple is een in San Diego gevestigd technologiebedrijf dat zich richt op zware vrachtwagens.


Lees verder...

Mercedes-Benz onthuild GenH2-concept waterstoftruck

Vrachtwagens vervullen bijna overal ter wereld een cruciale rol in het goederentransport. Vaak worden ze verkozen boven verkeer via spoor- of waterwegen omdat ze betrouwbaarder zijn. Daar staat tegenover dat ze voor behoorlijk wat vervuiling verantwoordelijk zijn.


Lees verder...

LVS Trucks Leeuwarden operationeel

De nieuwe vestiging van LVS Trucks in Leeuwarden is operationeel. Het nieuwe bedrijfspand is gevestigd op industrieterrein Zwette V, aan de Haak, en is voorbereid op de toekomst, waarbij efficiency voor de klant voorop staat. LVS Trucks is officieel dealer van Volvo Trucks en Renault Trucks voor Friesland en Noord-Holland.


Lees verder...

Unieke samenwerking resource- en routeplanning

Drie logistieke bedrijven Cornelissen Groep, Peter Appel Transport, Simon Loos en softwareleverancier Conundra hebben een contract ondertekend voor een uniek samenwerkingsverband. De bedrijven bundelen krachten om een innovatief, volledig geautomatiseerd en geheel op algoritmen gebaseerd systeem voor resource- en routeplanning te ontwikkelen.


Lees verder...

Vakbeurzen & Evenementen

Datum Evenement Plaats
Transport Compleet Hardenberg
Commercial Vehicle Show Birmingham (VK)
Technische Kontakt Dagen (TKD) Almere
Lift 'n Load 2020 Gorinchem
IAA Nutzfahrzeuge Hannover (D.)