Nieuwe Ford Transit MHEV en PHEV gepresenteerd

Verschillende bestelautofabrikanten gingen Ford al voor, maar nu heeft het de Transit ook elektrisch gemaakt. Althans, er komen een 'mild hybrid', MHEV, en een plug-in hybride uitvoering, PHEV, op de markt. Auto- en Transportwereld mocht mee naar Stockholm om de nieuwelingen te leren kennen.


Lees verder...

Volvo FE Electric met haakarm op Ecomobiel

Onlangs was er op de vakbeurs Ecomobiel in de  Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch, een Volvo FE Electric met haakarm te bewonderen. Verschillende Nederlandse gemeenten en transportbedrijven hebben inmiddels interesse getoond. De eerste voertuigen worden gedurende 2020 in de Nederlandse steden verwacht.


Lees verder...

MAN komt met nieuwe generatie trucks

Op een bijeenkomst voor de Europese vakpers in Södertälje van Tra-ton, de moeder van MAN en Scania en dochter van Volkswagen AG, werd pardoes een nieuwe generatie MAN-trucks aangekondigd. De eerste gaan we zien in februari volgend jaar.


Lees verder...

Rijk en gemeenten maken afspraken over schone vuilniswagens

Vanaf 2030 geen nieuwe vervuilende vuilniswagens in de straat en in de jaren erna álle vuilniswagens volledig zonder uitstoot van uitlaatgassen. Die afspraak maken het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, gemeenten en een aantal partijen uit de reinigingsbranche vandaag op een grote bijeenkomst over duurzaam vervoer.


Lees verder...

Iveco S-Way Ride & Drive dagen van start

De datums van de Iveco S-Way Ride & Drive dagen zijn bekend. Het evenement voor de ondernemer én chauffeur start op 7, 8 en 9 november in Amsterdam. Het konvooi vervolgt haar weg naar Etten-Leur, Hoogeveen, Tiel en Venlo.


Lees verder...

Slimmer transport vraagt om beter gebruik van data

De vakbeurzen Logistica én ICT & Logistiek vinden op 5,6 en 7 november plaats in de Jaarbeurs te Utrecht. De beurzen staan in het teken van Smart Warehousing en data-analyse. Er worden oplossingen getoond voor een slimmere organisatie van transport- en distributieactiviteiten.


Lees verder...

Vakbeurzen & Evenementen

Datum Evenement Plaats
Transport & Logistics Kortrijk Xpo, (Be.)
BestelautoExpo Houten
Solutrans Lyon, (Fr.)
Mega Trucks Festival Den Bosch
Transport Compleet Hardenberg
Technische Kontakt Dagen (TKD) Almere
Transport Compleet Gorinchem
IAA Nutzfahrzeuge Hannover (D.)