Meiller showde Trigenius driezijdige kippers

Meiller presenteerde op de IAA een brede selectie uit het omvangrijke assortiment. Hoogtepunt was de wereldpremière van de nieuwe Trigenius generatie van driezijdige kippers. Meiller liet zes van deze volledig opnieuw ontworpen driezijdige kippers voor voertuigen van 3,5 tot 41 ton zien. 


Lees verder...

Iveco en Nikola lieten nieuwe E-truck zien op de IAA

Iveco en Nikola Corporation presenteerden op IAA Transportation de nieuwe elektrische vrachtwagen Nikola Tre BEV en de bètaversie van de Nikola Tre FCEV. Met de elektrische modellen willen de fabrikanten een nieuw tijdperk van lokaal emissievrij wegvervoer inluiden. Beide voertuigen beleefden hun wereldpremière op de Iveco-persconferentie.


Lees verder...

ZF presenteerde nieuwe eMobility-oplossingen

De divisie Commercial Vehicle Solutions (CVS) van ZF presenteerde de nieuwste eMobility-technologieën op IAA Transportation 2022. Dit omvatte bijvoorbeeld ZF's CeTrax 2 elektrische centrale aandrijving, een geïntegreerd en modulair aandrijflijnsysteem voor zware commerciële voertuigen.


Lees verder...

MAN op de IAA Transportation 2022

MAN Truck & Bus presenteerde op de IAA Transportation 2022 de volledig elektrische serie vrachtwagens die MAN vanaf 2024 gaat introduceren. De belangrijkste MAN-primeur was het nagenoeg productierijpe prototype van de eTruck met een dagelijkse actieradius van maximaal 800 kilometer en een megawatt-oplaadcapaciteit.


Lees verder...

Bosch wil verder groeien met klimaatneutrale aandrijflijnen

“Klimaatactie beweegt het goederenvervoer in meerdere verschillende richtingen. We verwachten dat alternatieve aandrijflijnen in de loop van dit decennium een belangrijke groei van onze actitiviteiten zullen stimuleren,” zei Dr. Markus Heyn, lid van de raad van bestuur van Bosch en voorzitter van de bedrijfssector Mobility Solutions.


Lees verder...

Geslaagd Kipper Event in Markelo komt terug

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 september werd in Markelo het eerste Kipper Event gehouden. Bijna vijftig exposanten toonden hun trucks, opbouwen, autolaadkranen, trailers en andere truck gerelateerde diensten en producten op de zandwinning van Van der Heiden.


Lees verder...

Pacton “Energy” beleeft debuut op de IAA in Hannover

Pacton presenteert op de IAA in Hannover (Hal 25, C61) een tweetal opleggers, met als klapstuk een gestuurde Energy Trailer (TBD.342.L-KS-E) met generatoras en accupakket. De nieuwe oplegger voorziet, onafhankelijk van een truck, geheel zelfstandig in de voeding van elektrische nevenverbruikers.


Lees verder...

MAN TGS beleeft première op Kipper Event Markelo

MAN is op 9 en 10 september met de TGS bouwtruck present op het Kipper Event, dat plaatsvindt op het zandwinningsterrein in Markelo. Tijdens het event is de comfortabele, ergonomische en digitale bouwtruck in diverse configuraties te zien en te ervaren, bijvoorbeeld op het grote demoveld met een lange zandbaan.


Lees verder...

Vakbeurzen & Evenementen

Datum Evenement Plaats
Bauma München (D.)
Mega Trucks Festival Brabanthallen, Den Bosch
Technische Kontakt Dagen (TKD) Almere
Kipper Event Markelo