Terug naar het overzicht

Webfleet Solutions en TomTom integreren apps

Gepubliceerd op 24-02-2022 08:21 uur

Webfleet Solutions, een dochteronderneming van Bridgestone en een van ‘s werelds grootste leveranciers van telematicaoplossingen, is een samenwerking aangegaan met TomTom, de kaartenmaker en specialist in locatietechnologie. Het doel is om de Webfleet Work App en de app TomTom Go Fleet als geïntegreerde oplossing op de markt te introduceren.

 

De bedrijven combineren hun expertise om wagenparkbeheerders en bestuurders een oplossing te bieden voor de uitdagingen waarmee zij dagelijks worden geconfronteerd, zoals het volgen van de juiste routes, het op tijd afleveren van bestellingen en diverse veiligheidsaspecten.
De Webfleet Work App stelt bestuurders in staat om hun werk snel en eenvoudig gedaan te krijgen. Het enige wat zij hiervoor nodig hebben, is een mobiel apparaat met Android. Wagenparkbeheerders hebben op hun beurt toegang tot een breed scala aan functies voor workforce management die geen aanvullende hardware vereisen. Hiertoe behoren onder meer het lokaliseren van voertuigen, het vastleggen van werktijden, het registreren van bestuurders, het instellen van rittenmodi, het beheer van bestellingen en planningen en tweewegcommunicatie tussen bestuurders en de back-office. 
TomTom GO Fleet is naadloos geïntegreerd met de Webfleet Work App, zodat bestuurders altijd de meest up-to-date kaarten met verkeersinformatie en navigatie-instructies binnen handbereik hebben. Ze kunnen vanuit de Work App automatisch van start gaan met hun route naar de bestemming. Wagenparkbeheerders profiteren van een real-time overzicht van geschatte aankomsttijden voor bestemmingen.
Met de combinatie van de Webfleet Work App en TomTom GO Fleet krijgen chauffeurs de beschikking over professionele navigatiemogelijkheden voor alle typen voertuigen. Er zijn ook geavanceerde mogelijkheden beschikbaar voor het uitstippelen van routes voor vrachtwagens op basis van het de voertuigkenmerken, het type vracht, de lokale richtlijnen en de wegcondities. TomTom GO Fleet helpt vrachtwagenchauffeurs door het aangeven van speciale points of interest (POI’s) voor grote voertuigen, zoals parkeerplaatsen en tankstations en door hen de meest up-to-date kaarten te bieden, wanneer er geen internetverbinding beschikbaar is. De app biedt daarnaast betrouwbare indicaties van de aankomsttijden en real-time verkeersinformatie, zodat bestuurders eenvoudig hun deadlines kunnen halen met minder brandstofverbruik.
Paul Verheijen, vice president Product Management bij Bridgestone Mobility Solutions: “De Webfleet Work App is de perfecte oplossing voor bedrijven en bestuurders die hun dagelijkse taken effectief willen beheren vanaf hun mobiele apparaat. De installatie en ingebruikname verlopen snel en eenvoudig, en de intuïtieve user interface draagt bij aan optimale flexibiliteit. Daarmee vormt de Work App een perfecte combinatie met TomTom GO Fleet. Samen kunnen we onze klanten nog meer toegevoegde waarde bieden met een geïntegreerde oplossing.”
“Het vereenvoudigen van locatietechnologie en het oplossen van problemen waar bestuurders tegenaan lopen staan als vanouds voorop bij TomTom”, zegt Mike Schoofs, managing director bij TomTom Enterprise. “Het is geweldig om samen te werken met partners die dezelfde doelstellingen als wij nastreven. Webfleet Solutions is daar een goed voorbeeld van. Deze samenwerking heeft beide bedrijven in staat gesteld om datgene wat zij het beste doen te integreren tot een oplossing voor zakelijke  bestuurders.”
De Webfleet Work App is per direct verkrijgbaar voor alle klanten van Webfleet Solutions die een voertuigvolgsysteem van het type LINK 740/710/530/510/410 hebben geïnstalleerd. In de komende maanden komt een optie voor mobiele tracking beschikbaar waarvoor geen hardware hoeft te worden geïnstalleerd.