Terug naar het overzicht

Quantron US onthult haar waterstofaangedreven klasse 8-vrachtwagen

Gepubliceerd op 04-05-2023 07:36 uur

Quantron US, een dochteronderneming van de Duitse specialist voor duurzaam personen- en vrachtvervoer Quantron AG, en FirstElement Fuel hebben aangekondigd dat QUANTRON als een van de eersten zal profiteren van FirstElement's marktleidende netwerk van waterstofstations die zijn ontworpen voor elektrische vrachtwagens met waterstofbrandstofcellen. De leidinggevenden van QUANTRON en FirstElement Fuel kondigden hun toezegging aan op de Advanced Clean Transportation Expo in Anaheim, Californië. QUANTRON presenteert op de show een complete tweestapsoplossing waarmee operators eenvoudig kunnen overstappen op koolstofvrije waterstofvloten, inclusief de presentatie van zijn nieuwe waterstof brandstofcel elektrische (FCEV) semi-vrachtwagen.

 

Waterstof centraal

Met zijn 80 kg waterstof aan boord demonstreert hij de beste tankcapaciteit in zijn klasse. Wanneer voltooid, verwacht QUANTRON dat zijn vrachtwagens een actieradius van ongeveer 750 - 850 mijl zullen bieden op een tanksysteem van 100 kg, wat een nieuwe maatstaf zal zijn. Het duurt naar verwachting slechts 10 tot 15 minuten om tot 100% capaciteit te tanken, wat vergelijkbaar is met de huidige dieseltrucks die tegenwoordig op de weg rijden en aanzienlijk sneller is dan elektrische voertuigen. De verbintenis tussen de twee bedrijven zorgt ervoor dat QUANTRON-klanten toegang hebben tot waterstoftanken via het FirstElement-stationsnetwerk. De aankondiging breidt Quantron-as-a-Service uit, een 360-graden per-mijl-service die wagenparkeigenaren toegang geeft tot alles wat nodig is om over te stappen op waterstof.

 

Rick Haas,  president en CEO van Quantron US, zei: "QUANTRON gaat over het gemakkelijk maken voor wagenparken om over te stappen op koolstofvrije mobiliteit. Door samen te werken met FirstElement zijn we in staat om de moderne infrastructuuruitdaging te overwinnen die het potentieel van andere alternatieve energiebronnen beperkt: toegang tot een betrouwbaar tanknetwerk. Dankzij het waterstofnetwerk van FirstElement kunnen chauffeurs naadloos tanken en weer op weg gaan, net zoals ze vandaag met diesel zouden doen, alleen gaan ze nu verder met emissievrije brandstof.”