Terug naar het overzicht

VK krijgt eerste waterstof-elektrische vrachtwagen met Tevva

Gepubliceerd op 20-07-2022 07:10 uur

De zware, elektrische waterstoftruck van Tevva heeft een actieradius van maximaal 500 kilometer en de waterstoftanks kunnen in 10 minuten worden bijgevuld. Het zal het eerste voertuig in zijn soort zijn dat in het VK wordt vervaardigd, ontworpen en in massa wordt geproduceerd.

 

De scale-up met hoofdkantoor in Tilbury, die tot dusver $ 140 miljoen aan financiering heeft opgehaald, zal zijn waterstofelektrische voertuig naast zijn nieuwste elektrische vrachtwagen op volledige batterij onthullen op de Road Transport Expo in Warwickshire.
Waterstof wordt al jaren veilig gebruikt in bussen en andere voertuigen in meer dan twintig landen en heeft een hogere energiedichtheid dan lithium-ionbatterijen of zelfs diesel. Vanwege deze eigenschappen is het bijzonder aantrekkelijk voor gebruik in grotere bedrijfsvoertuigen.

 

Werkcycli

Door een waterstof-brandstofcelsysteem toe te voegen aan zijn batterij-elektrische vrachtwagenontwerp, levert Tevva emissievrije oplossingen die moeten werken voor de overgrote meerderheid van wagenparkbeheerders in een groot aantal industrie├źn en sectoren. Het brandstofcelsysteem vult de accu bij, waardoor de actieradius van het voertuig wordt vergroot en de vrachtwagen zwaardere lasten over langere afstanden kan vervoeren.
Een voordeel van het gebruik van de brandstofcel als bereikvergroter, in plaats van als primaire krachtbron, is dat Tevva hierdoor kleinere, goedkopere en lichtere brandstofcellen kan leveren en deze met de hoogst mogelijke effici├źntie kan laten werken.