Terug naar het overzicht

Volvo Trucks presenteert zware elektrische concepttrucks in Zweden

Gepubliceerd op 12-12-2019 13:41 uur

Hoe kan de impact op het milieu en klimaat van het zware vrachtverkeer worden verminderd terwijl de vraag naar transport blijft toenemen? Volvo Trucks is onlangs gestart met de verkoop van elektrische trucks voor stedelijk transporten en verwacht dat elektrificatie ook voor zwaardere trucks een concurrerend alternatief kan worden. Volvo Trucks wil de mogelijkheden verkennen en demonstreren en heeft daarom elektrische concepttrucks ontwikkeld voor bouwactiviteiten en regionale distributie.

“We zien op de langere termijn veel mogelijkheden voor zware elektrische trucks in regionaal transport en de bouw. Met onze concepttrucks willen we verschillende oplossingen voor de toekomst verkennen, demonstreren en bekijken hoeveel interesse er bestaat in de markt en in de samenleving. Als we de vraag naar trucks met een elektrische aandrijving willen vergroten, moet de infrastructuur voor opladen snel worden uitgebreid. Ook moeten er hogere subsidieregelingen worden gecreëerd voor transporteurs die als pioniers kiezen voor nieuwe voertuigen die minder impact hebben op het milieu en klimaat”, aldus Roger Alm, President Volvo Trucks.

Foto: De Volvo Electric reed de hal in waar de aanwezige pers mocht instappen en men vervolgens al rijdend de hal verliet.  

Vakblad Auto- en Transportwereld was deze week aanwezig bij de (pers)presentatie in Zweden en mocht kennismaken én meerijden in de nieuwe zware elektrische concept truck van Volvo. In de printuitgave, die volgende week vrijdag verschijnt, leest u er veel meer over.