Terug naar het overzicht

Tientons luchtgeveerde voorassen voor Volvo Trucks

Gepubliceerd op 06-09-2019 06:40 uur

Volvo Trucks levert vanaf nu tientons luchtgeveerde voorassen op de Volvo FMX, FM, FH en FH16. Hierdoor kan een lagere chassishoogte met een hoog draagvermogen worden gerealiseerd. Een groot voordeel voor bijvoorbeeld bakwagens en trekkers met zware autolaadkraan. De primeur van de nieuwe assen was op Transport Compleet in Gorinchem.

 

Een mooi voorbeeld van de assen in toepassing was te zien tijdens Transport Compleet in Gorinchem. “Deze Volvo FH 500 8x2 tridem met drie gestuurde assen en voorzien van Volvo Dynamic Steering is extreem wendbaar en door toepassing van de nieuwe luchtgeveerde tientons vooras toch erg laag”, vertelde Jan Schouten, productmanager bij Volvo Trucks Nederland.
"De laadvloerhoogte bedraagt slechts 108 cm en het netto laadvermogen is bijna 13.500kg. De truck is in samenwerking met Hiab voorzien van een X-Hipro 658EP-6 autolaadkraan met steunpoot aan de voorzijde en een vlakke laadbak volgens het Frame Works concept. Dit concept zorgt voor een korte opbouwtijd van minder dan vier weken."

 

Dynamic Steering

De nieuwe tientons voorassen zijn luchtgeveerd en als enkele en dubbele vooras leverbaar voor 2 tot en met 5-assige configuraties. 
Daarnaast beschikken alle chassis met een tientons luchtgeveerde vooras standaard over Volvo Dynamic Steering. "Het belangrijkste voordeel van de nieuwe assen is dat de zwaardere autolaadkranen met een lagere chassishoogte gerealiseerd kunnen worden. Een goed voorbeeld van de uitgebreide mogelijkheden en chassisconfiguraties die Volvo Trucks biedt. We kunnen nu eigenlijk voor iedere toepassing de juiste oplossing leveren”, aldus Jan Schouten.