Terug naar het overzicht

Tatra levert 8x8 met GVW van 46 ton

Gepubliceerd op 08-02-2019 09:16 uur

Tatra Nederland presenteerde recent op de Infra Relatiedagen in Hardenberg voor het eerst de volledig af-fabriek opgebouwde Tatra Phoenix 8x8 met een achteroverkipper van Vossebelt. Deze 8x8 heeft op kenteken een wettelijk draagvermogen van 11,5 ton per as, wat resulteert in een totaal GVW van 46 ton.

Vanwege de grote stijfheid in het Tatra-chassis is er een speciaal lichtgewicht hulpchassis gecreëerd door Vossebelt. Dit speciaal ontworpen hulpchassis is 250 kg lichter dan een standaard hulpchassis, wat het netto laadvermogen ten goede komt. Door te kiezen voor enkellucht banden heeft de Tatra Phoenix 8x8 minder rolweerstand in het terrein. De eerste, tweede en vierde as zijn gestuurd, waardoor de Tatra Phoenix 8x8 een kleine draaicirkel heeft.

Tatra Nederland heeft al verschillende uitvoeringen van de Tatra Phoenix als demovoertuig beschikbaar, zoals een 8x6 en een 4x4 versie. Met deze nieuwste 8x8 demo is het aanbod gecompleteerd. Binnenkort realiseert Tatra een tweede 8x8 voor demoritten.