Terug naar het overzicht

Première van FUSO Canter in Hardenberg

Gepubliceerd op 15-06-2022 07:52 uur

FUSO, integraal onderdeel van Daimler Trucks, toonde tijdens Transport Compleet Hardenberg een heuse primeur. Men liet de nieuwe lichte Canter-truck zien tijdens deze vakbeurs.  

 

De Canter heeft ook een nieuw ontworpen voorkant. De upgrade van de buitenkant van de cabine weerspiegelt de identiteit van FUSO’s Black Belt ontwerp, die ook terugkomt op andere voertuigen in het Japanse  productgamma. De strakke lijnen van de cabine zijn geïntegreerd met led-koplampen en vertegenwoordigen zowel een technologische als conceptuele update na tien jaar. Dit maakt de Canter het derde voertuig in de FUSO line-up dat wordt vernieuwd met de Black Belt ontwerpidentiteit, in navolging van de Aero Queen en Aero Ace en de Rosa.
De Canter is de eerste lichte vrachtwagen die optioneel wordt geleverd met de geavanceerde veiligheidsfunctie Sideguard Assist. Sideguard Assist detecteert voetgangers of andere voertuigen aan de rechterkant van de truck via radarsensoren. Deze veiligheidsfunctie geeft waarschuwingen af wanneer het een risico op een aanrijding detecteert, wanneer de bestuurder naar rechts stuurt of de rechter richtingaanwijzer heeft ingeschakeld. Naast het Advanced Emergency Braking System (AEBS), Electronic Stability Program (ESP) en Lane Departure Warning System (LDWS) dat al in het vorige model was opgenomen, beschikt het model over Euro VI stap E motoren met een andere, grotere, Adblue tank en een gewijzigde chassis lay-out.