Terug naar het overzicht

Mitsubishi Fuso presenteert lichte Canter-truck

Gepubliceerd op 02-11-2020 08:55 uur

Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation (MFTBC), fabrikant van bedrijfsvoertuigen in Azië onder de paraplu van Daimler Trucks Asia, kondigt de wereldpremière aan van de nieuwe lichte Canter-truck. Het nieuwe model, dat wordt geleverd met een opnieuw ontworpen cabine, zal vanaf november 2020 verkrijgbaar zijn via MFTBC-verkooppunten in heel Japan.

 

De nieuwe Canter is de eerste lichte vrachtwagen in Japan die standaard wordt geleverd met de geavanceerde veiligheidsfunctie Active Sideguard Assist. Actieve Sideguard Assist detecteert voetgangers of andere voertuigen aan de linkerkant van de truck via radarsensoren. Deze veiligheidsfunctie geeft waarschuwingen af ​​wanneer het een risico op een aanrijding detecteert, wanneer de bestuurder naar links stuurt of de linker richtingaanwijzer heeft ingeschakeld.
Naast het Advanced Emergency Braking System (AEBS), Electronic Stability Program (ESP) en Lane Departure Warning System (LDWS) dat al in het vorige model was opgenomen, biedt de nieuw geïnstalleerde Active Sideguard Assist verdere veiligheidsondersteuning. De introductie van Active Sideguard Assist in deze nieuwe Canter betekent dat alle truckmodellen die op de Japanse markt verkrijgbaar zijn nu met deze functie worden geleverd.

 

Black Belt

De nieuwe Canter heeft ook een opnieuw ontworpen voorkant. De upgrade van de buitenkant van de cabine weerspiegelt ook de identiteit van FUSO's Black Belt ontwerp, die ook terugkomt op andere voertuigen in het Japanse productgamma. De strakke lijnen van de cabine zijn geïntegreerd met led-koplampen en vertegenwoordigen zowel een technologische als conceptuele update na tien jaar. Dit maakt de Canter het derde voertuig in de FUSO line-up dat wordt vernieuwd met de Black Belt ontwerpidentiteit, in navolging van de Aero Queen en Aero Ace en de Rosa.
Bovendien wordt het bijgewerkte model geïnstalleerd met het FUSO-telematicaplatform Truckonnect, dat tot doel heeft het wagenpark en het voertuigbeheer van klanten te ondersteunen. Truckonnect maakt op afstand verbinding met voertuigen en bewaakt gegevens zoals locatie, brandstofverbruik en bedrijfsstatus, inclusief technische problemen. De informatie die van het voertuig wordt gedetecteerd, wordt 24 uur per dag in realtime gedeeld met het Customer Assistance Center (CAC) van MFTBC. Truckonnect is al geïntroduceerd bij FUSO's zware en middelzware vrachtwagens, evenals de volledig elektrische eCanter. In gevallen waar enig risico op falen wordt gedetecteerd, kan de nodige ondersteuning worden geboden via het CAC, inclusief tijdlijnen voor dienstverlening en onderhoudsbegeleiding.

 

Easy Access

Om chauffeurs van lichte vrachtwagens te ondersteunen - die regelmatig en gemakkelijk toegang tot de cabine nodig hebben voor leveringen in de stad - wordt de nieuwe Canter ook geleverd met het FUSO Easy Access systeem. Met deze nieuwe functie kunnen bestuurders de auto vergrendelen of ontgrendelen door simpelweg op een schakelaar op de portierhandgreep te drukken, zolang de transpondersleutel zich in de buurt van het portier bevindt. Het comfort en de efficiëntie van de bestuurder worden ook verbeterd door de sleutelloze druk-en-draai motorschakelaar.
In de afgelopen decennia heeft MFTBC continue verbeteringen aangebracht aan zijn lichte vrachtwagen om aan de behoeften van de klant te voldoen. Deze versie van de Canter, met zijn verbeterde ontwerp, geavanceerde veiligheidsvoorzieningen en connectiviteitsfuncties, heeft tot doel een nieuw niveau van veiligheid en efficiëntie op de weg te brengen.