Terug naar het overzicht

BYD komt met elektrische trucks naar Europa

Gepubliceerd op 17-12-2019 11:06 uur

Een jaar geleden kwamen ze al aan op het Europese vasteland. BYD, het Chinese Build Your Dreams, introduceerde indertijd in Spanje haar serie elektrische trucks waar het Europa mee wil gaan veroveren. Het liep nog niet echt storm, maar nu wordt er serieus werk van gemaakt. Het gaat om een 2,6 ton elektrische besteller, een nieuwe 19-tons 4x2 truck voor distributiewerk en vuilnisophaaldiensten en een elektrische 'Yard Tractor' voor containerhavens en vliegvelden. Dan komt er ook nog een 7,5 tonner aan, waarschijnlijk te zien op de IAA in Hannover.

 

BYD is tot op heden in Europa vooral bekend van haar elektrische bussen waar het er al 50.000 van heeft gebouwd en wereldwijd geleverd. In Nederland rijdt er een dertigtal al een aantal jaar op Schiphol. Het tweede project van BYD in Nederland was op Schiermonnikoog, waar het Chinese bedrijf nog altijd zeer trots op is. 

 

Binnenkort treft u in de gedrukte versie van Auto- en Transportwereld een uitgebreid verslag aan van deze nieuwkomer. Nog geen abonnee? Klik bovenaan deze website op het tabblad 'abonnement' voor meer informatie. Of stuur E-mail naar post@atw.nl voor meer informatie.