Terug naar het overzicht

Werkman viert 100-jarig bestaan bedrijf met nieuwe Mercedes-Benz Actros

Gepubliceerd op 02-01-2023 08:04 uur

Werkman Transport uit Uithuizermeeden heeft een bijzondere nieuwe Mercedes-Benz truck in gebruik genomen: de Actros L Bigspace 6x2 1863. Deze aanschaf is om meerdere redenen bijzonder. "Dit is de motor met 630 pk, de sterkste, en deze truck is precies zo samengesteld als de chauffeur het graag ziet", vertelt Wout Werkman, de eigenaar van het transportbedrijf. De Actros is bovendien nagenoeg de honderdste truck van Mercedes-Benz die Werkman in gebruik neemt in het honderdjarige bestaan van het familiebedrijf.

 
De nieuwe Actros rijdt voor het bedrijf Werkman Transport, met als grootste klant Landjuweel. Wout Werkman legt uit: "Dat is het aardappelverwerkingsbedrijf van mijn vader, Bram Werkman. Wij verzorgen de aanlevering van aardappelen vanaf de boeren. AB Texel vervoert het na verpakken richting de distributiecentra van ketens als Plus, Smeding en Poiesz."
Tot een aantal jaren geleden reed Landjuweel nog zelf met aardappelen. Wout Werkman: "Innovatie en kwaliteit zijn de belangrijkste speerpunten van het bedrijf, dat is gespecialiseerd in sorteren, wassen en verpakken. Wij organiseren de levering naar de fabriek."
 
  
‘Mercedes-geloof’
 
"Net als in het bedrijf van mijn vader en opa hebben we hier het ‘Mercedes-geloof’: ik kies enkel en alleen voor het merk met de ster. Deze nieuwe Actros is een mooie kroon op het werk van de chauffeur Emmo. Hij mocht hem helemaal naar eigen inzicht samenstellen. Het is de sterkste motorisering met 630 pk. Daarbij koos onze collega onder andere voor luchtgeveerde voor- en achterassen, het luxe interieurpakket met hoogwaardige audio-installatie en een magnetron voor tijdens de langere ritten. Ook heeft deze Actros een camera die goed overzicht geeft tijdens het laden. Ja, dealer Wensink Mercedes-Benz heeft een knap staaltje werk geleverd: zo in de bedrijfskleuren en met de bestickering en verstralers staat er nu een prachtig visitekaartje voor Werkman Transport!", vertelt Wout Werkman trots.
 
 
Derde generatie
 
Dat de rijder voor Werkman Transport ‘zijn’ Actros naar eigen inzicht kon samenstellen is niet zomaar. Werkman: "Deze man is al drie generaties en ruim 45 jaar voor ons aan het werk. En naar grote tevredenheid. Eerst reed hij voor mijn opa en later voor mijn vader bij Aardappelspecialist Landjuweel. Nu, in de nieuwe constructie, is hij voor mijn transportbedrijf onderweg. En al die jaren heeft hij dus alleen maar Mercedes-Benz gereden."
De nieuwe Actros is er een in een lange rij van Mercedes-trucks. "Als familiebedrijf kiezen we al sinds eind jaren ’50 voor Mercedes-Benz. Dit zal zo’n beetje het honderdste exemplaar zijn", vertelt Wout Werkman trots.