Terug naar het overzicht

Verhuurder Flex Rent bestelt 22 nieuwe DAF reinigingsvoertuigen

Gepubliceerd op 17-02-2021 08:54 uur

Bij de start van de onderneming, begin 2020, lag de focus van Flex Rent op 100% duurzaamheid met een groene, uitstootvrije toekomst. Deze nieuwkomer op de verhuurmarkt voor reinigingsvoertuigen onderstreepte dat direct met de aanschaf van tien splinternieuwe Euro 6 reinigingsvoertuigen. Daar is inmiddels een opdracht aan Truckland bijgekomen voor de levering van nog eens 22 nieuwe DAF’s van de typen LF en CF.

 

Deze DAF’s worden geleverd met een Allison automaat, airconditioning, 2 of 3 stoelen, waar nodig wide-spread en een veiligheid-verhogend 360 graden camerasysteem voor zicht rondom. Deze DAF’s zijn uitgevoerd met de schoonste Euro 6d dieselmotoren geschikt voor het gebruik op 100% HVO van dit moment. Met een diversiteit aan opbouwen van Geesinknorba, Faun, VDL Translift en anderen. Dan gaat het om een kraan-haakarm- of kraan-trechter-opbouw, maar ook om achterladers met Split belading. Om aan specifieke stedelijke wensen te voldoen, is er eveneens gekozen voor smalspooroplossingen op basis van de DAF LF met bijpassende opbouw. De recent door Truckland, Geesinknorba en GINAF ontwikkelde en als demo ingezette volledig elektrische huisvuilwagen, geldt inmiddels voor Flex Rent ook als een serieuze optie. Binnen de nog steeds groeiende verhuurvloot zijn nu ook volledig elektrische en uiterst wendbare Boschung Urban Sweeper S2.0 veegwagens opgenomen. In alle gevallen stemt Flex Rent de verhuurperiode naadloos af op de behoeften bij de klant variërend van een dag, tot een week, een maand of langer. 

 

Flex Rent en DAF

Op basis van hun jarenlange ervaring binnen de internationale bedrijfswagenmarkt zagen ondernemers Ivan van Tessel en Johan van Schaften, als drijvende krachten achter Flex Rent in Heinenoord, een nieuw en duurzaam gat binnen de reinigingsmarkt. “Begin dit jaar startte onze verhuurmaatschappij van dergelijke voertuigen, met als ultiem doel om de inzet daarvan uiteindelijk volledig uitstootvrij te maken. Wij kiezen heel bewust voor de aanschaf van splinternieuwe wagens met de jongste techniek. Bij diesels praat je dan over Euro 6d, die ook zijn goedgekeurd voor het gebruik van tot 100 procent HVO. Dit staat voor Hydrotreated Vegetable Oil, het synthetische dieselalternatief dat bijdraagt aan een CO2 uitstootreductie tot wel 90 procent”, legt Ivan van Tessel uit. Hij vervolgt: “Samen met de specialisten van Truckland kijken we nu uiteraard ook naar de opties van volledig elektrische aandrijving en waterstof. Terreinen waar Truckland, net als met smalspoor binnen de reinigingswereld, al een lange ervaring mee hebben. Truckland wil en kan ons op die terreinen ook op maat adviseren, helpen om producten te ontwikkelen, om deze te leveren en te onderhouden. Daarbij hebben zij een groot netwerk in Nederland, waar wij ook gebruik van kunnen maken voor de inzet van onze voertuigen.”

 

Tijdige recycling

Flex Rent richt zich vooral op de overheids- en facilitaire bedrijven, die zich richten op de inzameling van afval. “Het milieu speelt daarbij een steeds belangrijkere rol en daar anticiperen wij op. Onder meer met onze veelzijdige en economische mobiliteitsconcepten voor reinigingsvoertuigen. Tegen scherpe en transparante tarieven ontzorgen wij onze klanten en verzekeren hen daarmee altijd van de meest milieuverantwoorde en innovatieve voertuigen voor de inzameling, inclusief de benodigde services. Na 1.625 gewerkte dagen regelen wij ook de verantwoorde recycling van het betreffende voertuig, om deze om te zetten in waardevolle stoffen met een nieuwe bestemming. Dus niet langer de export van verouderde wagens naar landen hier ver vandaan. Zo geloven wij er in dat onze wens om volledig uitstootvrij te kunnen werken nog sneller en beter in zicht komt. Hoe mooi zou het zijn als in 2030 alles volledig uitstootvrij is”, besluit Ivan van Tessel zijn enthousiaste verhaal.