Terug naar het overzicht

VDL haakarmsysteem voor bijzondere LUF Fire-Fighter

Gepubliceerd op 26-08-2019 07:46 uur

VDL Containersystemen heeft aan LUF in Oostenrijk een haakarmsysteem geleverd dat samen met het hoofdproduct van de firma een speciale combinatie oplevert. Er is zelfs al een tweede installatie besteld.


LUF is een bedrijf dat materieel levert voor brandbestrijding. De getoonde afzetcontainer compleet heet een Beluftungsanlage. Door de grote draaibare Nevel-ventilator kan met water(nevel) of schuim een brandhaard worden afgedekt en tevens door de luchtstroming uitbreiding worden voorkomen. De tank met vernevelaar samen is op een MAN-truck geconstrueerd voorzien van een VDL haakarm S21-6200 DIN mét Wetkit en kan zo op elke plek worden ingezet.
LUF richt zich niet alleen op Oostenrijk maar is met name op de export gefocust. Over de hele wereld kom je de LUF brandbestrijdingsvoertuigen en pompsystemen voor de brandweerindustrie tegen. Dit brandblusvoertuig is gemaakt voor project China. Daar zal het voertuig tentoongesteld worden op de beurs China Fire. Dit is een grote internationale brandweertentoonstelling en technologie-uitwisseling, gesponsord door de China Fire Protection Association. China Fire vindt van 16 tot 19 oktober plaats in Beijing.