Terug naar het overzicht

VDL haakarm voor de Explosieven Opruimingsdienst

Gepubliceerd op 11-06-2020 07:18 uur

Het ministerie van Defensie heeft voor de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) een opdracht gegund aan Volvo Trucks Nederland. VDL Defence Technolgies heeft hier samen met Gemco Mobile Safety aan meegewerkt door een serie van 2 trucks en 3 speciaal ingerichte containers te leveren die ingezet kunnen worden bij het ruimen van explosieven waarbij chemische, biologische of nucleaire besmettingen verwacht of geconstateerd zijn. Deze voertuigen en containers vormen een gezamenlijke inzet waarbij 24/7 beschikbaarheid vereist is en intensief samengewerkt wordt met hulpverleners zoals veiligheidsregio’s, GGD’s, politie en brandweer.


VDL Defence Technologies heeft de ontwikkeling en productie van de opbouw van een 2 trucks verzorgd samen met VDL Containersystemen (levering van haakarm) en VDL Bus Venlo (levering van de cabine ombouw en inrichting) alles is opgebouwd in de speciale werkplaats van VDL Bus Chassis.
Gemco Mobile Systems heeft de 3 speciale containers ontwikkeld en gebouwd. Volvo leverde de trucks en de speciale inschakelbare voorwielaandrijving zodat de truck ook in een onverhard terrein ingezet kan worden.