Terug naar het overzicht

REMONDIS breidt wagenpark uit met Antos

Gepubliceerd op 18-11-2019 14:34 uur

Onlangs heeft REMONDIS Nederland haar vloot versterkt  in de regio Zwolle met een Antos 2533 L huisvuilwagen met zijladeropbouw. Daar blijft het niet bij, want begin volgend jaar krijgt het wagenpark versterking van vijf Actros trucks van de nieuwe generatie met eenzelfde opbouw en inzet. Mobiliteitspartner Wensink Automotive levert de vrachtwagens aan REMONDIS.

 

Antos als vuilniswagen

Reden voor de aanschaf van de Antos 2533 L, waren de goede TCO-ervaringen van REMONDIS met de vrachtwagens van Mercedes-Benz. In de regio Zwolle zet het bedrijf namelijk al drie Antos vrachtwagens met zijlader in voor het ophalen van huisvuil. Door de noodzakelijke aanpassingen op het chassis en de installatie van een Power Take-Off (PTO) op de motor, kon de zijlader probleemloos worden opgebouwd door Haller Benelux. De keuze voor een zijlader in plaats van een achterlader brengt de nodige voordelen met zich mee. Dit voertuig werkt namelijk met een mechanische grijparm aan de rechterkant van de truck, die door de chauffeur vanuit de cabine wordt bediend. De grijparm pakt de huisvuilcontainers en leegt ze in de container op de truck. Hierdoor is het werk fysiek minder belastend, zijn er minder vuilnismannen nodig en gaat het sneller.

 

Nieuwe Actros trucks

De REMONDIS-vloot krijgt begin 2020 versterking van nog eens vijf Mercedes-Benz trucks met zijlader opbouw. Alle zijn Actros vrachtwagens van het nieuwe type, die eveneens in de regio Zwolle als vuilniswagen gaan rijden. Teus van Ee, technisch inkoper van REMONDIS, licht de keuze voor de nieuwe Actros toe. “Door de vele innovaties is het verreweg het modernste truckmodel op de markt. En die innovaties vertalen zich in een veiligere verkeerssituatie voor zowel onze chauffeurs als de omwonenden”, stelt Van Ee. “Onze chauffeurs rijden veel in drukke woonwijken, waar je goed moet opletten wat er om de vuilniswagen heen gebeurt. De MirrorCam is hierbij een enorme hulp. Dit camerasysteem brengt de dode hoek en de gehele combinatie namelijk veel beter in beeld.”