Terug naar het overzicht

Oplevering nieuwe generatie Palfinger PK58002 TEC7 autolaadkraan

Gepubliceerd op 05-05-2021 09:38 uur

Rondaan BV, levert als één van de eerste in Nederland de nieuwe generatie Palfinger PK58002 TEC7 autolaadkraan aan E.J. de Jong Transport uit Parrega.De Palfinger PK58002 TEC 7 kraan op het voertuig is één van de eerste van dit type geleverd in Nederland. De autolaadkraan is gemonteerd op een Scania 6x2*4 trekkerchassis met EAS (Electronic Assisted Steering) en ook voorzien van een pontonframe en steunpoten voor de cabine. 

 

De nieuwe generatie kraan kenmerkt zich door een hoog hefvermogen, laag eigen gewicht én is voorzien van het unieke P-boom ontwerp, welke zorgt draagt voor een zeer sterke giekconstructie. Tevens is de kraan uitgevoerd met een hydraulische lier, voorzien van een SRC (Syncronised Rope Control). Dit zorgt ervoor dat de kraan met lier gemakkelijk in- en uitgevouwen kan worden. De volledige 3D engineering tot het opbouwen van dit unieke project is uitgevoerd in eigen huis. “Hierdoor hebben wij grip op de doorlooptijd en kunnen wij vooraf duidelijke afspraken met onze opdrachtgevers maken. Want bij Rondaan is afspraak, ook echt afspraak en houden wij ons aan een strakke doorlooptijd”, stelt Jan Sake Rondaan.
Ontstaan vanuit het ambacht van wagenmakers is Rondaan uitgegroeid tot een innovatieve- en gespecialiseerde fabrikant en serviceorganisatie van transportmiddelen, hydraulische laad- en lossystemen en wegbeheermaterieel. De inmiddels 4e generatie Rondaan's combineren vakmanschap en ervaring met de meest moderne technieken en inzichten. Meer informatie: www.rondaan.nl.