Terug naar het overzicht

Mediaco schaft 60 stuks RINO ballasttrailers aan

Gepubliceerd op 07-07-2021 11:38 uur

Na eerdere leveringen in 2017 kiest de Franse kraanverhuurder Mediaco opnieuw voor de RINO ballasttrailer. In totaal levert Nooteboom Trading, gevestigd in Zeewolde, 60 stuks ballasttrailers bestemd voor alle vestigingen van Mediaco, die dankzij een uitgebreid netwerk geheel Frankrijk beslaan. De drieassige opleggers zijn geleverd in twee verschillende laadvloerlengtes; 10 meter en 12,50 meter. De trailers zijn uitgerust met contragestuurde assen voor extreme wendbaarheid, of met drie starre assen, waarvan de eerste as als liftas is uitgevoerd. "Mediaco zocht een universele trailer voor het vervoer van ballast, giekstukken en andere kraanonderdelen", legt Igmar Nooteboom van Nooteboom Trading in Zeewolde uit. "De trailers worden door de diverse depots gebruikt en moeten multifunctioneel zijn en makkelijk en snel inzetbaar. De geheel in eigen huis ontwikkelde trailers hebben een breed en zeer robuust gebouwd chassis, ideaal voor het vervoer van zware ballastblokken. Elke 35 centimeter heeft het chassis een speciaal gevormde dwarsligger waardoor het zo stijf is dat ook een beladen trailer kan worden afgekoppeld. Met deze unieke constructie is er toch een relatief laag eigengewicht bereikt van 7.300 kg. In combinatie met de achttien ton koppeldruk resulteert dat in een nuttig draagvermogen van circa 40 ton." 

 

Kort en flexibel

Voor de echt krappe bouwlocaties, alsmede voor gebruik in de grote steden als Parijs, Lyon, Marseille en Nice, is er een variant met een korte laadvloer van tien meter en contragestuurde assen. Dankzij de onderhoudsvrije besturing volgt de trailer eenvoudig door het stadsverkeer en is hij gemakkelijk een krappe bouwlocatie op te sturen. Om het de chauffeur zo makkelijk en veilig mogelijk te maken, zijn er op diverse plekken opstapjes gemaakt om de laadvloer te betreden. Voor de optimale ladingzekering van de verschillende ballastblokken van alle kraanmerken en typen  beschikt de RINO ballasttrailer op iedere 35 centimeter in de laadvloer, links en rechts van de hoofdliggers, over een centreerpositie. Daarnaast beschikt de trailer over 26 stuks TÜV-gecertificeerde bindogen, die er voor zorgen dat de lading op een veilige manier gezekerd kan worden. Het spanmateriaal kan worden opgeborgen in de kist aan het chassis. Containerlocks voor een 20ft of 40ft container zijn ook gemonteerd.

 

Twee rijstanden

De drieassige ballasttrailers kunnen worden ingezet voor iedere trekker. Van 4x2 en 6x2 tot de zwaardere 6x4 en 8x4 trekkers met een hogere schotelhoogte. De trailers hebben een extreem grote slagvering en zijn uitgevoerd met twee rijstanden. De normale rijstand voor de standaard 4x2 en 6x2 trekkers en de tweede rijstand voor de hogere 6x4 en 8x4 zwaartransport trekkers. Enkele van de geleverde trailers zijn aangepast met een langere nek, waardoor ook de 6x4 en 8x4 trekkers uitgerust met een zware autolaadkraan voor de RINO ballastopleggers passen. Speciaal versterkte steunpoten zorgen ervoor dat ook deze variant beladen kan worden afgekoppeld. 
Igmar Nooteboom is erg blij dat Mediaco opnieuw voor RINO trailers heeft gekozen. "Dat betekent dat onze trailer zich heeft bewezen in de praktijk. Wij ontzorgen de klant. De RINO’s hebben een Europese typegoedkeuring en wij brengen de trailer op het gewenste adres, maakt niet uit waar in Frankrijk." 
RINO Trailers is het eigen trailermerk van Nooteboom Trading uit Zeewolde. Naast ballasttrailers heeft het bedrijf ook vlakke opleggers, (uitschuifbare) megatrailers en city opleggers in het programma. Ook heeft Nooteboom Trading een grote voorraad tweedehands opleggers voor het speciaal transport, van vlakke (uitschuifbare) opleggers, semi-diepladers en diepladers tot modulaire assenstellen met verschillende aanbouwdelen of zelfaangedreven voertuigen (SPMT) voor de zwaarste ladingen.