Terug naar het overzicht

Lichte Iveco S-Way trekker voor Madou Transport

Gepubliceerd op 13-05-2020 06:52 uur

Twee jaar geleden begon Stefan Madou als eigen rijder een eigen bedrijf. Hij kocht een tweedehands Iveco Stralis uit Duitsland. Na een mooi aantal kilometers ruilde hij deze truck recent in voor een nieuwe Iveco S-Way, geleverd door Charles Feijts Bedrijfswagens Venlo.

 

“Twee jaar geleden heb ik de stap gezet naar een zelfstandig bestaan en heb ik er een sport van gemaakt een zo hoog mogelijke omzet te draaien. Daarom ben ik trots op mijn nieuwe S-Way. Ik rij meestal in een gebied van 150 kilometer rondom Venlo. Met onze aluminium trailer exporteren wij agrarische restproducten van Nederland naar Duitsland. Daar laden wij co-vergistingsproducten voor de bio-gasinstallaties terug.”

Madou koos de S-Way op basis van het lage eigengewicht, het lage brandstofverbruik en het comfort in de cabine. Madou was als eigen rijder op zoek naar een nieuwe en lichte trekker met een hoog motorvermogen, zodat hij zoveel mogelijk kan laden en een relatief hoge gemiddelde snelheid heeft per rit. Met de nieuwe S-Way, met een rijklaar eigengewicht van 7.600 kilo, een 480 pk Cursor 11 motor en een GPS-gestuurde versnellingsbak kan Madou uit de voeten: “Het eigen gewicht van een Iveco in de juiste configuratie is een paar honderd kilo minder dan de concurrentie.”

Optioneel heeft Madou Transport gekozen voor een speciale PTO-opbouw. Madou kiest voor een compacte hydrauliekunit waarmee de hydrauliekset, die normaliter gemonteerd wordt op een trekker, is komen te vervallen. Hierdoor wordt een gewichtsbesparing van ongeveer 200 kilo gerealiseerd. Daarnaast heeft Madou gekozen voor aluminium velgen (Alcoa) en aluminium luchtketels. Bovendien is de S-Way voorzien van het Hi-Cruise rijassistentiesysteem, Predictive Cruise Control en Lane Departure Warning.

Tijdens 'Iveco S-Way Ride & Drive' dagen in Venlo maakte Madou kennis met de nieuwe Iveco-truck. Na een proefrit wilde hij nog een week lang een demotruck gebruiken, zodat hij een reëel beeld had over het brandstofverbruik. Vervolgens heeft Madou Transport een nieuwe Iveco S-Way met 480 pk aangeschaft. Hieraan is een centraal reparatie- en onderhoudscontract gekoppeld, met een Europese dekking.