Terug naar het overzicht

Duizend eActrossen voor Holcim en eerste Nederlandse bestelling

Gepubliceerd op 25-01-2024 10:47 uur

Ook voor Mercedes-Benz Trucks is een order voor 1.000 vrachtwagens een groot aantal, zeker als het om elektrische vrachtwagens gaat. De bouwmaterialenproducent Holcim heeft inmiddels een bijbehorende intentieverklaring ondertekend. De Zwitserse bouwmaterialenproducent Holcim heeft Mercedes-Benz Trucks zijn grootste eActros 600-order tot nu toe gegeven. Het bedrijf wil maar liefst 1.000 eenheden toevoegen aan zijn Europese vloot en zal deze gebruiken voor het transport van bouwmaterialen zoals cement, veelal met behulp van silotrailers. Het doel is om onze eigen duurzaamheidsdoelen te bereiken met batterij-elektrische vrachtwagens.

 

30 procent zware elektrische vrachtwagens in 2030

“Holcim stimuleert de transformatie naar duurzamer en efficiënter transport door onze logistiek te decaborniseren”, legt Miljan Gutovic, Region Head Europe bij Holcim, uit. Tegen 2030 zou 30 procent van de voertuigaankopen en -contracten van het bedrijf betrekking moeten hebben op emissievrije zware vrachtwagens. Karin Rådström, CEO van Mercedes-Benz Trucks, beschrijft Holcim als een van de belangrijkste klanten in de bouwsector. Ze is ervan overtuigd dat de eActros 600 nieuwe normen zal stellen op het gebied van efficiëntie.

 

Start serieproductie eind 2024

Pas oktober vorig jaar introduceerde Mercedes-Benz Trucks de zware eActros 600 voor de regionale distributie en het langeafstandsvervoer. Met zijn batterijen, die een totale capaciteit hebben van ruim 600 kWh, moet hij in één keer 500 kilometer kunnen afleggen. De start van de serieproductie van de eActros 600-trekkers en platformchassis is gepland voor eind 2024.

 

DTCT

Tevens heeft DTCT uit Mijdrecht (Door To Door Cargo Care B.V.) als één van de eersten in ons land de Mercedes-Benz eActros 600 in bestelling gezet. In samenwerking met GomesTrucks Aalsmeer heeft men de truck uitgerust met de GigaSpace Cabine, Matrix Led koplampen, Megawatt Charging, 2 geveerde stoelen, 2 bedden, voorbereiding voor elektrische PTO hoogvermogen (aansturing elektrische koel oplegger) en nog veel meer. “Met deze uitbreiding van ons wagenpark maken wij een geweldige stap in het uitvoeren van onze duurzaamheidsstrategie. De eActros 600 zal worden ingezet voor het bevoorraden van datacenters en voor andere high-tech leveringen door heel Europa. Het is de eerste elektrische truck met een actieradius van 500 km.” alsdus Léon Balk, CEO bij Door To Door Cargo Care B.V.