Terug naar het overzicht

Een dagje op pad met DAF's zwaarste trekker

Gepubliceerd op 26-11-2019 07:58 uur

Met 2600 Nm bij 1000 tot 1460 tpm biedt de 8x4 zwaartransporttrekker van DAF, de XF 530 FTM, een aardige hoeveelheid kracht. Hij zet dit om via een 16-gangs ZF TraXon 16TX2640 naar een nieuwe SR1360 tandem. Indrukwekkend en met een Super Space Cab is het ook nog eens een imposante verschijning op de wegen. Het nieuws aan deze trekker is de tandemas van 26 ton waarmee hij in totaal een combinatiegewicht aan kan tot 120 ton.

 

DAF ontwikkelt en produceert al sinds 1958 haar eigen assen. De tandemas is er een uit het nieuwe programma assen dat DAF eerder dit jaar introduceerde voor haar constructie- en zware voertuigen. Het aantal configuraties is met de uitbreiding van het assenprogramma aanzienlijk gegroeid. Ondanks dat DAF al marktleider is in Europa in het segment trekkers is het doel van de vernieuwingen en innovatieve verbeteringen natuurlijk eerst om meer DAF’s te verkopen. 

Binnenkort treft u in de gedrukte versie van Auto- en Transportwereld een uitgebreid verslag aan van deze Nederlandse krachtpatser. Nog geen abonnee? Klik bovenaan deze website op het tabblad abonnement voor meer informatie. Of E-mail naar post@atw.nl