Terug naar het overzicht

VSE Smart Steering voor zelfsturende assen

Gepubliceerd op 25-06-2019 12:04 uur

VSE Vehicle Systems Engineering uit Veenendaal introduceert Smart Steering. Het betreft een nieuw hulpbesturingssysteem dat een naloopas op een eenvoudige manier laat sturen, zowel bij achteruit- als bij vooruitrijden.

 

Een naloopas is een oplossing voor vervoerders die brandstofverbruik en bandenslijtage willen verminderen. Daarnaast realiseert een naloopas een kleinere draaicirkel. Helaas geldt dit alleen bij vooruitrijden. Bij achteruitrijden moet de naloopas namelijk worden geblokkeerd. Hierdoor neemt de wringing en de draaicirkel toe. Dit blokkeren kan alleen plaatsvinden als de naloopas in de middenstand staat, dus als er enige meters rechtuit is gereden.
Met Smart Steering van VSE hoeft bij het achteruitrijden de naloopas niet vergrendeld te worden. Dit bespaart veel tijd bij laad- en losplaatsen. Bij vooruitrijden helpt VSE Smart Steering de as naar de juiste hoek te sturen, wat de wendbaarheid en de stuureigenschappen van de naloopas verbetert. Voor meer informatie over de werking van het Smart Steering systeem van VSE klikt u hier: https://www.youtube.com/watch?v=PJpU7ZAf2YY