Terug naar het overzicht

Nooteboom Trading uit Zeewolde levert speciale boottrailer

Gepubliceerd op 18-06-2020 09:51 uur

Nooteboom Trading uit Zeewolde leverde recent een speciale boottrailer af bij Transportbedrijf Van de Wetering uit Loosdrecht. Van de Wetering huurt al jarenlang probleemloos trailers via het trailerverhuurbedrijf van Nooteboom Trading en is daarover zeer te spreken. "De gevarieerde verhuurvloot jonge rentals van Nooteboom Rental vormt een geweldig mooie aanvulling op ons eigen wagenpark van 55  trailers", aldus het bedrijf.

 

De samenwerking tussen Nooteboom Trading en Van de Wetering resulteerde in een mooie opdracht voor Nooteboom Trading: de bouw van een speciale boottrailer. De trailer werd ontworpen en gebouwd door fabrikant Nooteboom in Wijchen en door Nooteboom Trading Zeewolde voorzien van alle benodigde transportvergunningen. De trailer, een 2-assige euro-dieplader, werd onder meer ingezet voor het transport van een 15 meter lange en 4,5 meter brede motorboot van het merk Steeler naar Zwitserland.
De dieplader betreft een Euro-47-02 (P) met 2 gestuurde pendelaslijnen van het merk SAF, bandenmaat 285/70 R 19.5 en met een laadvloerhoogte van 495 mm. De laadvloer van 8,75 meter is dubbel uitschuifbaar tot een lengte van 20 meter. Er is zelfs een deling in de vloer aangebracht, zodat deze met behulp van extra verlengbalken nog eens verlengd kan worden tot 29 meter. De vloer heeft een breedte van 2,84 meter en is in de breedte uitschuifbaar tot 3,94 meter. Door deze afmetingen kunnen vrijwel alle boottypes vervoerd worden.
Daarnaast is de trailer geschikt voor het vervoer van ketels van diverse diameters. Tot slot beschikt deze alleskunner over een afneembare zwanenhals, zodat er ook graafmachines op geladen kunnen worden. Het voertuig is standaard volledig geschoopeerd. De zwanenhals en het assenstel zijn in hoogte verstelbaar. Dankzij de variabele hoogte van de laadvloer kan de trailer zowel moeilijke passages als viaducten en obstakels op de weg passeren.