Terug naar het overzicht

Meiller levert geïsoleerde asfaltkippers met hogere isolatiewaarde.

Gepubliceerd op 15-01-2020 13:48 uur

Het Innovatietestcentrum (ITC) test al geruime tijd “het lage temperatuur asfalt”. Het nieuwe asfalt moet zorgen voor meer energie-efficiëntie, CO2-reductie en een langere levensduur. Bij de productie van asfalt valt namelijk winst te behalen op het gebied van energie en CO2-vermindering, één van de doelstellingen van Rijkswaterstaat. De Meiller halfpipe asfaltkipper met zeer hoge isolatiewaarde is per definitie zeer geschikt voor het transport van asfalt met een lagere temperatuur.
 
Bij de thermo geïsoleerde asfaltkipper van Meiller is de stalen Halfpipe opbouw als basis gebruikt. De Halfpipe opbouw wordt aan de buitenzijde compleet met een hydrofobe isolatiestof ingepakt, welke bestendig is tegen vocht en 200ºC hitte verdraagt. Koudebruggen worden systematisch geëlimineerd. De RVS buitenbekleding is geheel geschroefd om eventuele reparaties bij ongeval te vergemakkelijken. De kap wordt met een Meiller thermoschuifdak of hydraulische milieukleppen afgedekt waarbij opgemerkt moet worden dat de hoogste isolatiewaarde bereikt wordt met een schuifdak. De gehele kipper opbouw wordt met een schuifdak hermetisch gesloten waardoor warmteverlies tot een minimum beperkt wordt.
Diverse  toonaangevende transportondernemers en wegenbouwondernemers ervaren dagelijks de voordelen van de isolatiewaarde van de Meiller asfaltkipper.