Terug naar het overzicht

Meiller asfaltkippers standaard met bluetooth

Gepubliceerd op 24-05-2019 12:24 uur

Transportoplossingen.com B.V. levert de Meiller asfaltkippers nu standaard met bluetooth. Temperaturen in de kipperopbouw kunnen via een telematicasysteem worden gevolgd, maar nu ook, dankzij Bluetooth, via de Meiller-app op de smartphone worden uitgelezen. De Meiller app is verkrijgbaar in de appstores voor IOS of Android.

 

"Asfalt rijden vraagt om precisie en timing. Alleen bij de juiste temperatuur kan asfalt worden uitgereden en kan er een kwalitatief goed wegdek opgeleverd worden. Komt nog bij, dat de asfaltwereld al jaren bezig is met ‘Lage Temperatuur Asfalt’ met minder CO2-uitstoot. Wij willen hier op inspelen door onze opleggers stan-daard uit te rusten met temperatuurregistratiesysteem voorzien van Bluetooth-technologie", aldus Richard Streefkerk, hoofd verkoop bij Transportoplossingen.com BV. "Hoogwaardige meettechniek be-waakt op vijf punten de temperatuur in de kipperopbouw - zij wordt tegen de hoeken van de zijwanden (vier keer) en in de bodem geïn-stalleerd."
Bij de thermo geïsoleerde asfaltkipper van Meiller is de stalen halfpipe-opbouw als basis gebruikt. Aluminium komt vanwege de hoge thermische geleidbaarheid niet in aanmerking daar deze de stalen opbouw met de factor 4 overschrijdt. De Meiller Halfpipe opbouw wordt aan de buitenzijde compleet met een hydrofobe isolatiestof ingepakt, welke bestendig is tegen vocht en 200ºC hitte verdraagt. Koudebruggen worden systematisch geëlimineerd. De RVS buitenbekle-ding is geheel geschroefd om eventuele reparaties bij ongeval te vergemakkelijken. De kap wordt standaard met een Meiller thermo-schuifdak of hydraulische milieukleppen afgedekt.