Terug naar het overzicht

Levensmiddelen-symposium van Schmitz Cargobull drukbezocht

Gepubliceerd op 17-09-2019 13:32 uur

De grilligheid van wet- en regelgeving, het ontbreken van een goede LNG-infrastructuur, de beperkingen van elektrisch aangedreven transport en het ontbreken van één standaard voor telematicasystemen; het kwam aan bod tijdens het recent georganiseerde, tweedaagse Levensmiddelen-symposium 2019 van Schmitz Cargobull. In het Duitse Vreden werd ten kantore van de trailerfabrikant onder meer een vurige en levendige podiumdiscussie gevoerd. Algemene tendens was dat niet alleen de markt, maar vooral ook de politiek harder moet werken aan goede basisvoorwaarden voor de innovatie van transport en logistiek.

 

Het Levensmiddelen-symposium van Schmitz Cargobull werd in 2005 voor het eerst georganiseerd. Samen met transporteurs en de retailmarkt wil de trailerfabrikant hiermee in kaart brengen wat er speelt in de markt en branche. Het recent gehouden symposium voor 2019 (de vijfde editie) - onder de themanaam 'Food Goes Digital' - trok zo'n 120 Nederlandse en Duitse experts uit de logistiek, de levensmiddelenindustrie en de retail naar Vreden. 

Tevens had Schmitz voor onze abonnees nog een primeur. In de gedrukte versie van Auto- en Transportwereld gaan we hier uitgebreid op in. Nog geen abonnee? Klik bovenaan deze website op het tabblad abonnement voor meer informatie. Of E-mail naar post@atw.nl