Terug naar het overzicht

LAG introduceert Franse ADR tankoplegger

Gepubliceerd op 05-12-2019 10:48 uur

Sinds dit najaar bezit LAG alle nodige goedkeuringen voor de introductie van roestvrijstalen ADR tankwagens op de Franse wegen. De première van het nieuwe voertuig viel de Franse Solutrans beurs te beurt. 

 

Een breed aanbod in Frankrijk

Naast het aanbod van inox food tankwagens, bulkopleggers, brandstoftankers, container chassis en aluminium containers vervolledigt LAG zijn gamma in Frankrijk met de ADR tankoplegger. De voorbije jaren investeerde het bedrijf tijd en middelen in de productie van tankers voor de Franse markt evenals het uitbreiden van het lokaal service-netwerk en sales-team.
 

In detail

LAG ontving recent een goedkeuring voor het vervoer van goederen in de ADR-klassen 3, 4.1, 5.1, 6.1, 8 en 9. Deze approbatie houdt het vervoer van algemene chemie in, zoals zuren, brandbare producten en een zeer breed gamma van andere producten. Delvaux kan als eerste Frans bedrijf uitpakken met de nieuwe LAG ADR tanker. De volgende serie ADR opleggers vervoegen zeer binnenkort het voertuigenbestand van TIP Trailer Services.
De tankoplegger die LAG presenteerde op de beurs heeft een inhoud van 37500 L en houdt het leeggewicht makkelijk onder 7 ton. De tankwagen is uitgerust met LED-verlichting, roestvrijstalen verwarmingselementen en kwalitatieve onderdelen van gekende merken.