Terug naar het overzicht

Kögel introduceert Mega Lightplus opleggers

Gepubliceerd op 25-03-2021 14:36 uur

Kögel presenteert de nieuwe generatie transportoplossing: de Kögel Mega Lightplus. Dankzij het uitgebreide aanbod aan uitrustingsopties en het geringe eigen gewicht kan de Kögel Mega Lightplus bovendien worden aangepast aan de vereisten voor vele andere ladingen. Zo is de Kögel Mega Lightplus volledig afgestemd op rendabele efficiëntie. Een ander pluspunt is dat het relatief lage eigen gewicht van deze volumetrailer brandstof bespaart en zo zorgt voor een lagere CO2-uitstoot. De combinatie van deze verschillende voordelen is geheel in lijn met het Kögel-motto: "Economy meets Ecology – Because we care".


 
Stabiel, duurzaam en extra licht 

Elke innovatie van de Kögel-ingenieurs combineert rendabiliteit met duurzaamheid op de best mogelijke manier. Wat een sleutelrol speelt in het succes van Kögel, is de speciaal ontwikkelde lichtgewicht constructie, die ook bij de Kögel Mega Lightplus wordt gebruikt. In de basisuitrusting heeft deze volumespecialist een slanke 5.400 kg op de weg. Daarmee is hij ongeveer 700 kg lichter dan de standaard Mega Trailer. Dankzij speciale uitrustingen zoals aluminium velgen, lichtgewicht banden en aluminium luchtketels kan het gewicht nog verder worden teruggebracht. Zo kan meer dan 200 kg gewicht extra worden bespaard. Met een lichtgewicht stalen constructie en een lage halshoogte van 90 mm zorgt het chassisframe voor een maximale bruikbare binnenhoogte en een royaal volume.
Ondanks het geoptimaliseerde materiaalgebruik is de Kögel Mega Lightplus stabiel en duurzaam. Door hoogwaardig fijnkorrelig staal en doorgestoken dwarsdragers wordt het gewicht van de lading gelijkmatig en optimaal over het laadoppervlak verdeeld. Bovendien heeft de lichtgewicht oplegger het geoptimaliseerde buitenframeprofiel en de verbeterde opbouw die alle Kögel-trailers van de NOVUM-generatie kenmerken.

 

Nieuwe opbouw in speciale lichtgewicht constructie

De voorwand, inclusief de volumehoekrongen voor, de hoekrongen achter en de portaaldeur achter, zijn in de basisuitrusting van aluminium vervaardigd. Extra dakspanten van aluminium besparen nog meer gewicht. Dankzij het standaard hefdak gaat zijdelings laden bijzonder eenvoudig. Ook drie gitterboxen op elkaar kunnen probleemloos worden geladen. Een verdere optimalisatie is de L-vormige dakband, die zelfs bij palletbrede belading een doorlopende laadhoogte van drie meter mogelijk maakt.
De houders voor insteeklatten aan de voorste en achterste hoekrongen zijn op een praktische manier in de hoekrongen geïntegreerd en zo beschermd tegen beschadigingen. Om het klanten nog eenvoudiger te maken, kunnen bovendien alle lattenhouders in de hoogte compleet variabel worden gefixeerd.

 

Veel extra's mee aan boord

Trouw aan het motto "Because we care" plaatst Kögel de klant centraal. De Kögel Mega Lightplus beschikt over vele extra's waar klanten van profiteren. In combinatie met de speciaal versterkte, optionele Strong&Go-opbouw is Kögel erin geslaagd om de noodzakelijke uitrusting voor diverse certificeringen duidelijk te reduceren. Zo kunnen de standaard DIN EN 12642 Code XL-opbouwsterkte en Daimler-richtlijn 9.5 zonder het gebruik van insteeklatten worden gegarandeerd. Aan het drankcertificaat voor eenlaags en tweelaags transport op standaardpallets wordt met slechts één rij latten voldaan. Ook hier hebben de Kögel-ingenieurs een stap verder gedacht: dankzij het optionele vastzetsysteem, dat door een extra ingelaste band in het zijzeil wordt gerealiseerd, kan de klant zelfs afzien van deze ene rij insteeklatten.