Terug naar het overzicht

Knapen Trailers presenteert Exside-LZV

Gepubliceerd op 09-03-2022 09:56 uur

Knapen Trailers krijgt steeds meer aanvragen voor grootvolume combinaties. Afgelopen jaren heeft het bedrijf verschillende LZV-varianten gebouwd. In samenwerking met de Noorse dealer Trailerpartner AS is een bijzondere combinatie toegevoegd, een ExSide LZV-combinatie.

 

De klant uit Noorwegen was op zoek naar een multifunctionele LZV-combinatie, bestaande uit een motorwagen met een dolly en een trailer. De regelgeving in Noorwegen laat het toe om te rijden met combinaties met een totale lengte van 25,25 m. Deze LZV-combinatie is volledig naar klantenwens gespecificeerd en gebouwd. Voor Knapen Trailers was dit de eerste opdracht voor het bouwen van een motorwagen met ExSide opbouw.
Voordeel van deze LZV-combinatie is de multifunctionele inzetbaarheid met daarbij een lagere CO2 uitstoot en een aanzienlijke kostenbesparing. Omdat deze combi 52 m3, ruim 55 procent meer transporteert dan een standaard truck met trailer, wordt er veel bespaard op zowel brandstof- en loonkosten als op CO2 uitstoot.
Het ander voordeel is de flexibiliteit. De ExSide trailer kan, indien gewenst, ook aangekoppeld worden door een andere truck. Ook de motorwagen met ExSide opbouw en dolly kan eventueel een ander type trailer meenemen. Aangezien de afstanden in Noorwegen groot zijn, is het voor transporteurs belangrijk om hier flexibel in te zijn.