Terug naar het overzicht

Kässbohrer en Move Intermodal maken efficiënt rollenvervoer mogelijk

Gepubliceerd op 16-01-2020 13:46 uur

Move Intermodal is al meer dan dertig jaar leverancier van intermodale logistieke oplossingen. Met de K.SWAU CC, die door Kässbohrer ontworpen en ontwikkeld is om aan de operationele behoeften van Move Intermodal en de duurzaamheidsdoelen van de sector te voldoen, wordt de weg gebaand voor het efficiënter vervoer van rollen.

 

Intermodaal

Luc Driessen (CEO van Move International), Kees Winters (Operations Director South van Move International) en Mehmet Önen (hoofd Key Account Management van Kässbohrer) waren aanwezig bij de leveringsceremonie. “Bij Move International richten we ons op intermodaal vervoer met minder gevolgen voor het milieu en een lager energieverbruik”, aldus Luc Driessen. “Zware rollen werden regelmatig op de trein geladen met behulp van wissellaadbakken van 25 voet. Deze wissellaadbakken zorgden echter voor verliezen, omdat de binnenhoogte en de lengte van de laadruimte ontoereikend waren voor de retourvracht. Bij Move International hadden we een efficiëntere, robuustere manier nodig om zware rollen te vervoeren en we waren ervan overtuigd dat Kässbohrer de juiste partner was voor de ontwikkeling. We hebben ons lang beziggehouden met de efficiëntste en tegelijkertijd meest robuuste oplossingen en na het testen van verschillende prototypen hebben we alleen de K.SWAU CC, een lichte wissellaadbak voor rollen van 45 voet, gemaakt. Ons
wagenpark is nu uitgebreid met 100 wissellaadbakken voor rollen van Kässbohrer. Met behulp van de wanden in de rolhouder is het mogelijk zware rollen te vervoeren, zonder
gebruik van steunen, waardoor de werkzaamheden soepeler verlopen en we tijd besparen. We zijn blij dat we samen met Kässbohrer een nieuw, innovatief voertuig hebben kunnen ontwikkelen.”

 

Licht en robuust

De K.SWAU CC wordt door Kässbohrer aangeboden met drie rolhouders van 2.150 mm, met een roldiameter van 900 tot 2.000 mm en een robuust chassis. Kässbohrer is de enige opleggerfabrikant met zowel KTL- als metallisatievoorzieningen. Hierdoor is het chassis van de K.SWAU CC voorzien van een KTL-coating, gedeeltelijke metallisatie van laadpunten en volledige metallisatie van kraanholtes. De K.SWAU CC biedt 6 x 2 rongholtes voor rollen en HD-sjorogen. Overeenkomstig norm EN 12642 Code XL – VDI 2700 wordt de lichte wissellaadbak voor rollen van Kässbohrer aangeboden met in totaal 98 verschillende sjorpunten, elk met een capaciteit van 2,5 ton, en 16 x 2 verwijderbare sjorogen op de zijbalk van het chassis. Bovendien is de K.SWAU CC de enige lichte wissellaadbak voor rollen die wordt aangeboden met een vorkheftruck-asbelastingscapaciteit van 7,2 ton. De bovenbouw is ontwikkeld volgens transportcode C45, met modulaire aluminium voorwand en klapdeuren, waardoor de K.SWAU CC een capaciteit van 34 europallets heeft.
“De K.SWAU CC maakt een verschil doordat hij, ondanks zijn ledig gewicht van 4.500 kg, robuust is, wat bijdraagt aan de operationele efficiëntie”, zegt Kees Winters. Mehmet Önen geeft aan: “We zetten ons ervoor in om onze klanten tevreden te stellen en samen met hen nieuwe producten te ontwikkelen die aan hun behoeften voldoen en tegelijk de opleggertechnologie als geheel vooruit helpen. De vakkennis van Move Intermodal, de Europese pionier op het gebied van intermodaal vervoer, heeft ons geholpen onze knowhow en technische expertise in te zetten."