Terug naar het overzicht

HKA Nieuwkoop zoekt het dicht bij huis

Gepubliceerd op 06-02-2024 14:25 uur

Van der Peet heeft een STAS U-Rockstar geleverd aan HKA Nieuwkoop. HKA Nieuwkoop is van oorsprong een agrarisch loonbedrijf, dat zich in de loop der jaren meer en meer is gaan bezighouden met grondverzet. Voor uitbreiding van het wagenpark zocht de firma een kipper-oplegger. Als snel ontdekte HKA Nieuwkoop dat zij daarvoor niet ver hoefden te zoeken.

 

HKA Nieuwkoop is een flexibele, gepassioneerde partner in het loonwerk en grondverzet. Vanuit het Groene Hart van de Randstad reikt het werkgebied tot aan Den Haag, Amsterdam en Utrecht. De onderneming is actief in de wegenbouw, natuurontwikkeling, dijkverzwaring en in de agrarische sector. Voor het werk waar HKA Nieuwkoop de kipper wilde inzetten, adviseerde Van der Peet een STAS U-Rockstar. Dit is een halfronde stalen kipper voor het zware werk.
De STAS U-Rockstar is de eerste STAS kipper in het wagenpark van HKA Nieuwkoop. Het moest een echte duizendpoot worden, want HKA Nieuwkoop wilde de aankoop zo breed mogelijk kunnen inzetten. Van der Peet heeft de Hardox-stalen kipbak daarom voorzien van een RVS-liner. Een liner is een extra binnenkuip in de kipbak. Deze vergroot de slijtvastheid. Daarnaast verbetert een liner de glij-eigenschappen. Het grote voordeel van een liner is dus dat de kipbak zelf niet slijt. De constructie blijft jarenlang onveranderd sterk. Een ander voordeel is dat de kipbak minder steil opgekipt hoeft te worden bij het lossen. De kipbak is daardoor uiterst geschikt voor bijvoorbeeld het transport van asfalt, waar HKA Nieuwkoop de STAS kipper voor wil inzetten.

 

Dun vloeibare producten

In overleg met de klant heeft Van der Peet bovendien extra hydraulische slibhaken aangebracht op de achterklep. Daardoor kan HKA Nieuwkoop de STAS kipper ook inzetten voor dun vloeibare producten. Tevens zijn er twee camera’s geplaatst, een voor op de oplegger en een om in de kipbak te kijken. Ook aan veiligheid is gedacht, de oplegger is uitgerust met een pneumatisch opklapbare bumper en extra werklampen en flitsers. De STAS U-Rockstar heeft standaard het stabiele en brede STAS-chassis. Daardoor is de kipper optimaal stabiel tijdens zowel het rijden als het kippen.