Terug naar het overzicht

Gert Vlastuin Transport werkt met Kraker klapbumper

Gepubliceerd op 30-03-2022 12:21 uur

Gert Vlastuin Transport heeft een Kraker klapbumper aangeschaft. Voor de chauffeurs van Vlastuin is lossen boven een bunker dagelijkse kost. De opgeklapte bumper die Kraker biedt, is een praktische oplossing om te zorgen voor extra ruimte bij het lossen van materialen.

 

Het is voor veel chauffeurs een bekend probleem, je moet lossen boven een bunker of stortbak maar de achterbumper zit in de weg. Zeker nu door nieuwe regelgeving de bumper nog lager en verder naar achter is gepositioneerd. Vaak staan er ook nog stootblokken of een hoge rand rond de losplaatsen die het extra lastig maken. 
Krakers klapbumper biedt een praktische oplossing. De bumper zorgt in opgeklapte positie  voor ongeveer vijftien cm extra vrije hoogte. Een extra voordeel is dat de opgeklapte bumper buiten het losgebied valt. Daardoor zijn bumper en verlichting ook nog eens beter beschermd tijdens het lossen en blijft er geen materiaal op achter. De bumper wordt manueel bediend met een knop aan de zijkant van de trailer. De bumper wordt pneumatisch gelift. Door de bumper op te klappen, eventueel in combinatie met de luchtvering in de hoogste stand, kan een chauffeur de K-Force strak boven de bunker zetten en de lading moeiteloos lossen. 
Gert Vlastuin Transport vervoert een diversiteit aan producten, van losgestorte agrarische producten tot gepalletiseerde goederen. Gert Vlastuin is gespecialiseerd in schuifvloertrailers. Zijn bedrijf bestaat sinds 1986 en in 1987 deed de eerste schuifvloer daar z’n intrede. 
Vlastuin vertelt: "Toen we pas met schuifvloeren reden, hadden we veel bekijks. Niet iedereen snapte het concept. Maar dat ligt gelukkig achter ons. Nu is het multifunctionele gebruik van een schuifvloer overal bekend. Ik heb nu 22 schuifvloertrailers in mijn vloot. De zes Krakers die we pas kochten, zijn K-Forces met een stalen chassis en een klapbumper."
Vlastuin kent Kraker al lang. "Op een beurs maakte ik kennis met Jan de Kraker. Ik heb altijd gevolgd wat Kraker doet. Nu ik een serie nieuwe trailers ging bestellen, koos ik Kraker. Ik wilde trailers met een stalen chassis. En K-Force heeft dat. Volgens mij is er door de constructie bij het stalen chassis van Kraker minder kans op vervuiling. En ik wilde ook de nieuwe klapbumper. We verwachten dat die voor minder schade zorgt tijdens het lossen. En het werkt handig, het is maar een kwestie van de schakelaar omzetten. Het zijn volgens mij erg sterke, flexibele trailers."
Vlastuin heeft goed nagedacht over de aankoop: "Ik zoek functionaliteit en gemak bij het werk. Daarom koos ik ook voor binnenverlichting in de trailer. Zo kan er ook ’s avonds makkelijker mee gewerkt worden. Verder heb ik gekozen voor een dikkere vloer en slijtplaten."