Terug naar het overzicht

Brancheprijs heeft een nieuwe naam gekregen

Gepubliceerd op 01-12-2023 13:35 uur

De internationale vakjury van de vorige ‘Trailer Innovation Award’ heeft de gerenommeerde branchewedstrijd vanaf heden een nieuwe, eigentijdse naam gegeven: ‘International Trailer Award’.
 

Het is meer dan twintig jaar geleden dat de voormalige uitgeverijdirecteur Jörg Montag van Stünings, samen met trailerspecialist Folkher Braun, een eigen brancheprijs ‘Trailer Innovation Award’ in het leven heeft geroepen. Deze award voor de Europese trailer- en carrosserie-industrie was gebaseerd op het model van de ‘International Truck of the Year’. Iets wat destijds al vanzelfsprekend was voor vrachtwagenfabrikanten, maar in 2002 absoluut nieuw voor de trailerbranche. Deze branche kreeg toentertijd nauwelijks media-aandacht. De innovaties op het gebied van bedrijfswagenaanhangwagens hebben eindelijk hun vruchten afgeworpen. De aanpak overtuigde ook de Duitse VDA (Verband der Automobilindustrie) en steunde vanaf de start het nieuwe platform. De prijsuitreiking werd sindsdien een integraal onderdeel van het evenementenprogramma tijdens de internationale vakbeurs IAA in Hannover. Uit een groep gerenommeerde vakjournalisten van verschillende Europese Transportmagazines werd de jury gevormd. Sindsdien worden er elke twee jaar een verkiezing gehouden om de beste (innovatieve) oplossingen op alle onderdelen van getrokken materieel te belonen met een Award. Om deel te nemen aan de verkiezing vraagt de jury van de fabrikanten dat de innovatie consistent moet zijn voor een aanhanger, oplegger of opbouw op een motorvoertuig.
Nu, 21 jaar nadat ‘Trailer Innovation Award’ werd opgericht, heeft de jury besloten om de gewaardeerde branchecompetitie een nieuwe, eigentijdse namen te geven met een sterkere internationale oriëntatie: International Trailer Award. In aanvulling hierop is het Amerikaanse vakblad ‘1Truck America’ (vertegenwoordigt de Noord-Amerikaanse trailermarkt) toegevoegd aan de jury.