Terug naar het overzicht

Oud techniek-journalist Hans Kuipers overleden

Gepubliceerd op 15-02-2019 09:50 uur

Op donderdag 31 januari 2019 is freelance journalist Hans Kuipers (1948 – 2019) in zijn woonplaats Waddinxveen overleden. Vele jaren is Hans een toonaangevende automotive journalist geweest met als specialisatie bedrijfswagens en de techniek daarvan. Hij heeft een zeer lange tijd, ruim dertig jaar, gewerkt voor vakblad Auto- en Transportwereld (ATW) om het blad te maken wat het nu is. Zijn zeer ruime technische kennis, feitenkennis en jarenlange ervaring deelde hij met de lezers en belangstellenden, en heeft hierdoor sterk bijgedragen aan de inhoud van ATW.

 

Tevens was Hans jurylid van het eerste uur van de ‘Trailer Innovation Award’. ATW is nog steeds vertegenwoordigd in de jury, als vertegenwoordiger voor Nederland. Hans was tevens jurylid voor de ‘Bus and Coach of the Year Jury’, vanaf de eerste editie in Italië zo’n 25 jaar geleden tot en met de editie van 2012. Daarnaast heeft Hans gewerkt voor vele tijdschriften, uitgeverijen en organisaties tot ver over onze landsgrenzen en laat hij een omvangrijk oeuvre van 41 automotive boeken na.

Journalist Jos Haas wist te melden: “Hans heeft zo’n vijfenveertig jaar besteed aan ‘rollend materieel’. Hij was een lopende encyclopedie op het gebied van techniek in combinatie met auto’s. Een enorm geheugen, waarbij hij onder andere directeuren, technici en ontwerpers bij naam en toenaam wist te benoemen als het ging om de fabrikanten, merken en producten. Hans’ omvangrijke boekencollectie van zo’n 1200 automotive boeken heeft inmiddels een dankbare plaats gevonden in het Louwman Museum in Den Haag”.

Wij hebben hem leren kennen als een rustige, snel pratende, zeer gedreven en betrokken man. Veel dank zijn we hem verschuldigd. Niet alleen Auto- en Transportwereld maar de gehele automotive branche, in Nederland en daarbuiten.

Het team van Auto- en Transportwereld wenst zijn vrouw Marjan en familie veel sterkte de komende tijd.