Terug naar het overzicht

Michel Verwoest nieuwe CEO van TVM verzekeringen

Gepubliceerd op 08-04-2021 11:45 uur

Michel Verwoest treedt per 1 september in dienst als nieuwe CEO van TVM verzekeringen. Hij volgt Arjan Bos op die na een dienstverband van 27 jaar vertrekt. Tijdens de vergadering van de Ledenraad van TVM is Michel Verwoest vanochtend formeel benoemd. Verwoest (52) is de huidige CEO van arbodienstverlener en softwarebedrijf HumanTotalCare, waar onder andere de merken ArboNed, Mensely en HumanCapitalCare onder vallen. De Apeldoorner bezit veel kennis van en affiniteit met de verzekeringsbranche. Zo was hij voor zijn periode bij HumanTotalCare ruim zeven jaar lid van de Raad van Bestuur van verzekeringsmaatschappij a.s.r. en in die rol verantwoordelijk voor diverse portefeuilles, waaronder schade, aov en distributie. Eerder werkte Verwoest ook voor ING en Nationale Nederlanden. Binnen NN was hij onder andere CEO van RVS en lid van de directie van Nationale Nederlanden Nederland. 

 


TVM is een coöperatieve verzekeraar voor logistiek en transport, over weg en water, en geldt als een autoriteit op het gebied van risicomanagement, preventie en transportveiligheid. Afgelopen jaar werd TVM uitgeroepen tot de beste zakelijke dienstverlener van Nederland in de categorie verzekeringen (bron: MT/Sprout). 
Michel Verwoest: ,,Ik kijk ernaar uit om bij TVM aan de slag te gaan en mede invulling te geven aan de aangescherpte strategie. Iedereen, ik ook, kent TVM als een ijzersterk merk en een autoriteit in de sector van logistiek en transport. Maar TVM staat ook te boek als een warm bedrijf dat mensen centraal stelt. Dat geldt zowel voor haar leden als voor haar eigen medewerkers. Deze filosofie en familiecultuur alsmede het coöperatieve karakter in combinatie met de professionaliteit van de organisatie spreken mij zeer aan.” 
"Ik ga vol energie aan de slag bij een gezond en solvabel bedrijf met gezonde ambities richting de toekomst. Dat is tevens een groot compliment aan het adres van Arjan Bos, die in zijn periode als CEO erin is geslaagd om van TVM een toonaangevende verzekeraar in de internationale markt van logistiek en transport te maken. Per 1 september zal ik trots het stokje van Arjan over nemen in de wetenschap dat ik in de beginperiode vanuit zijn oprechte betrokkenheid een beroep kan doen op zijn kennis, ervaring en netwerk.” 
Martin Duvivier, voorzitter Raad van Commissarissen: ,,Wij zijn verheugd om Michel binnenkort bij TVM te kunnen verwelkomen. Michel heeft bij Nationale Nederlanden en a.s.r. brede bestuurlijke ervaring in de verzekeringssector opgebouwd. Uit zijn huidige rol bij HumanTotalCare blijkt dat hij ook graag het voortouw neemt bij een Business-to-Business-speler. Michel is als persoon zowel een ‘verbinder’ als een ‘uitdager’. Met zijn bagage en persoonlijkheid zien wij in Michel een uiterst geschikte CEO om met TVM de komende jaren de geambieerde transformatie en innovatie te realiseren.” 
"Wij zijn Arjan Bos dankbaar dat hij tot het moment van aantreden van Michel zijn rol als CEO blijft vervullen. Onder Arjans leiding heeft TVM zich ontwikkeld tot belangrijke verzekeraar voor logistiek en transport. De Raad van Commissarissen heeft grote waardering voor zijn inzet en rol bij de ontwikkeling van TVM. Arjan draagt een betrokken, deskundige en solide organisatie over.”