Terug naar het overzicht

BAT-mobiel voor beter opgeleide truck-technici

Gepubliceerd op 10-02-2022 09:13 uur

Innovam Truckwise, het Innovam-team dat zich op de truckbranche richt, trekt vanaf nu het land in om op school- en klantlocaties technische trainingen te geven. De trainers komen dan voorrijden in hun nieuwe BAT-mobiel. BAT staat natuurlijk voor BedrijfsAuto Techniek. De BAT-mobiel is volgeladen met speciaal geprepareerde leermiddelen om op iedere locatie een technische training te verzorgen. Daarnaast blijft Truckwise de trainingen ook uitvoeren op de Innovam-locaties in Nieuwegein en Zwolle. 


Met de BAT-mobiel richt Innovam Truckwise zich in eerste instantie op eerstejaars leerlingen van de TruckAcademies en ROC’s. ‘Al een aantal jaren merken we dat een groot deel van de BBL-studenten in de truckopleiding onvoldoende praktisch worden opgeleid’, aldus Bert Broesder, teamcaptain van Innovam Truckwise. ‘Eén van de veelgehoorde obstakels is de reisafstand naar onze locaties in Nieuwegein en Zwolle. Vooral in het begin van de opleiding wanneer de student geen rijbewijs heeft. Dus nu onze branche vraagt om beter opgeleide truck-technici, zorgen we met de BAT-mobiel precies daarvoor.’
Na de eerste try-outs waren de deelnemers, docenten en de leermeesters unaniem positief. ‘Het is elke keer weer gaaf om écht iets toe te voegen aan de kennis van de beginnende studenten.’, aldus Wesley Hemelrijk, één van de BAT-mobiel trainers. ‘Onlangs was ik een aantal dagen op pad om een groep ROC-studenten de basiskennis van elektronica bij te brengen. ‘Nu snap ik het pas echt!’, zeiden ze na afloop allemaal. Echt gaaf dat we vanaf nu nog meer studenten kunnen helpen.’, sluit Wesley af. 

Zien waar de BAT-mobiel is, kijk dan op innovam.nl/batmobiel.