Terug naar het overzicht

Total en PitPoint.lng starten multi-energy station in Deventer

Gepubliceerd op 10-09-2020 14:19 uur

Total Nederland en PitPoint.LNG zijn gestart met de werkzaamheden voor een nieuw multi-energy truckstation op het nieuwe bedrijvenpark Deventer. Naast de reguliere brandstoffen wordt het station als eerste voorzien van de schonere brandstof LNG. Een concrete stap die bijdraagt aan de doelstelling van Total om te groeien in koolstofarme oplossingen die hun klanten helpen hun CO2-uitstoot te verminderen.

 

Het multi-energy truckstation verwacht in december 2020 operationeel te zijn. Het truckstation wordt gebouwd op het nieuwe A1 bedrijvenpark in Deventer, dat vanaf de A1 via afslag 24 binnen 500 meter te bereiken is. Het station heeft daarmee een gunstige ligging voor wegtransport binnen Nederland en grensoverschrijdend transport richting Duitsland.
Het station wordt 24 uur per dag en zeven dagen in de week toegankelijk. Specifiek voor LNG komen er twee LNG-pompen met daarbij drie opstelplaatsen voor trucks. Ook worden de nieuwste innovaties meegenomen: extra koud LNG speciaal voor Volvo-trucks en een digitale dispenserdisplay met LNG-tankinstructies in elf verschillende talen, zodat ook chauffeurs uit andere landen de juiste instructies kunnen opvolgen. Tot slot wordt het nieuwe station naast een beveiligde truckparking geplaatst, waar douches en wifi ter beschikking worden gesteld. Dit maakt het station een full-service tussenstop. Het toekomstig LNG-station van PitPoint.LNG wordt het eerste LNG-station in Nederland op een TOTAL locatie. Het draagt bij aan de realisatie van een multi-energyv truckstation van Total, waar naast LNG, diesel en AdBlue, ook de toekomstige mogelijkheid voor waterstof in het ontwerp is meegenomen.

 

"Dit project is een verwezenlijking van onze doelstelling om te groeien in CO2-arme oplossingen", vertelt Marja Versleijen, directeur mobility & new energies bij Total Nederland. "Het vergroenen van transport is hard nodig. Wij zien LNG als de transitiebrandstof voor zwaar transport die nu al ingezet kan worden om CO2-uitstoot te verminderen. Met onze TOTAL Card kan daarom reeds op 4 LNG-locaties in Nederland getankt worden. En we zijn er trots op dat we, in samenwerking met PitPoint.LNG, binnenkort ook zelf deze schonere brandstof voor de transportbranche kunnen aanbieden. Zo kunnen we gezamenlijk werken aan een schonere toekomst."

 

Met een schonere verbanding en verminderde C02-uitstoot is LNG in vergelijking met diesel op dit moment een goed alternatief voor zwaar transport. Naast de milieuvoordelen ondervinden op Duitsland georiënteerde transportbedrijven ook de financiële voordelen van rijden op LNG. Trucks rijdend op LNG hoeven in Duitsland tot en met 31 december 2023 namelijk geen maut (tol) te betalen. Dit kan 18,7 cent per kilometer schelen. Het nieuwe LNG-station van TOTAL en PitPoint.LNG speelt in op deze ontwikkeling. Met één tankbeurt langs de A1 in Deventer kan elke plaats in Duitsland worden bereikt.