Terug naar het overzicht

Neste My Renewable diesel eind dit jaar op 60 locaties verkrijgbaar

Gepubliceerd op 16-10-2019 12:21 uur

Neste, 's werelds grootste leverancier van hernieuwbare diesel, heeft een kantoor geopend in Hoofddorp. De vestiging moet dienen als wereldwijde hub voor de groeiende Renewable Aviation divisie. Neste lanceert nu ook Neste MY Renewable Diesel in Nederland. Eind dit jaar moet het alternatief voor fossiele diesel beschikbaar zijn op 60 locaties.

 

“De opening van ons nieuwe kantoor in Nederland is een belangrijke mijlpaal in de uitvoering van onze groeistrategie voor Renewable Aviation wereldwijd. We zijn vastbesloten om onze klanten en de hele luchtvaartbranche te helpen hun broeikasgasemissies te verlagen met onze Neste MY Renewable Jet Fuel. De brandstof is tijdens meer dan 1.000 commerciële vluchten getest en wordt al verkocht en gebruikt op de markt”, aldus Peter Vanacker, President en CEO van Neste.
Nederland behoort tot de landen die het gebruik van duurzame vliegtuigbrandstoffen het sterkst bevorderen. Door de commerciële activiteiten van de divisie Renewable Aviation in de regio Amsterdam te concentreren, wil Neste de groei van het bedrijf verder versnellen. De Renewable Aviation divisie zal worden geleid door Thorsten Lange, die uiterlijk in februari 2020, als Executive Vice President en lid van het directiecomité van Neste, zal aantreden. Om tegemoet te komen aan de stijgende vraag wereldwijd, heeft Neste de capaciteit reeds verhoogd. Men is daarmee in staat om 100.000 ton hernieuwbare vliegtuigbrandstof per jaar te leveren. In 2022 heeft Neste de capaciteit om jaarlijks meer dan 1 miljoen ton te produceren.

 

Neste MY

Neste lanceert Neste MY Renewable Diesel voor de Nederlandse markt via zijn distributiepartners Future Fuels Wholesale BV, EG Retail (Netherlands) BV - onderdeel van EG Group, Calpam SMD Olie BV en Tamoil Nederland BV. Neste MY Renewable Diesel is geproduceerd op basis van 100 procent hernieuwbare grondstoffen. De brandstof moet eind 2019 verkrijgbaar zijn op meer dan 60 locaties in Nederland. De locaties staan op www.nestemy.nl.
“Neste MY Renewable Diesel is geschikt voor alle dieselmotoren in auto's, bussen en vrachtwagens. Het is een duurzaam alternatief voor fossiele diesel en vereist geen aanpassingen aan bestaande motoren en voertuigen. De klimaatcrisis is een van de grootste uitdagingen van onze tijd. Door Neste MY Renewable Diesel te ge-bruiken, kunnen onze klanten tot wel 90 procent minder broeikas-gassen uitstoten dan bij het gebruik van fossiele diesel. Het is een duurzaam alternatief voor fossiele diesel en vereist geen aanpassingen aan bestaande motoren en voertuigen”, legt Carl Nyberg, executive vice-president van de divisie Renewable Road Transporta-tion van Neste uit. Neste MY Renewable Diesel is niet alleen in Nederland, maar ook voor klanten in Californië en Oregon in de Verenigde Staten en in Finland, Zweden, Letland en Litouwen verkrijgbaar.

 

Grootste raffinaderij

Neste is sinds 2011, het jaar waarin de raffinaderij voor hernieuwbare producten in gebruik werd genomen, actief in Nederland. De raffinaderij in Rotterdam behoort, samen met de raffinaderij in Singapore, tot de grootste en meest geavanceerde hernieuwbare-dieselraffinaderijen ter wereld. De totale productiecapaciteit van Neste voor hernieuwbare diesel en andere hernieuwbare producten bedraagt bijna 3 miljoen ton per jaar en zal in 2022 zijn gestegen naar bijna 4,5 miljoen ton per jaar.