Terug naar het overzicht

Groene transporthub van start in Utrecht

Gepubliceerd op 24-05-2019 13:35 uur

Met zijn groene verzamelmagazijnen annex overslagcentra aan de rand van de stad maakt City Hub in verschillende steden zero-emissie stadsdistributie mogelijk. Na de vestigingen in Roermond, Amsterdam en Den Haag opent nu ook de Utrechtse City Hub op industrieterrein Lage Weide officieel de deuren. Onder het toeziend oog van partners, klanten en investeerders vond op vrijdagmiddag 12 april de opening plaats.

 

Peter van Donk, vestigingsmanager van City Hub Utrecht: "Verschil-lende bedrijven maken al gebruik van de opslag- en overslagfaciliteiten van de Utrechtse City Hub-vestiging. De vrachtwagen van Wasserij Best reed voorheen drie keer per week vanuit Amsterdam de Utrechtse binnenstad in om hotels en restaurants te beleveren. Nu brengen ze het wasgoed eens per week naar onze hub aan de rand van Utrecht. Wij brengen vervolgens de juiste hoeveelheid linnen op het juiste moment bij de horeca. Naast de hotels beleveren de elektrische voertuigen bijvoorbeeld ook modezaken in de binnenstad. In die bundeling zit een belangrijk duurzaamheidsaspect.”

 

Succesvolle crowdfundingcampagne

City Hub Utrecht heeft inmiddels een halfjaar op proef gedraaid. Dankzij een succesvolle publieke crowdfundingcampagne be-strijkt de vestiging inmiddels een oppervlak van 4.800 m2. Naast de distributiefunctie vervullen de magazijnen aan de rand van de stad ook een opslag- en kantoorfunctie. Van Donk: “Ondernemers kunnen veilig hun spullen of magazijnvoorraad bij ons stallen. Daarnaast bieden we ook kantoorunits en ZZP-werkplekken aan. Dankzij onze aantrekkelijke ligging aan de rand van de stad wordt daar dankbaar gebruik van gemaakt.”
Als het aan City Hub ligt, kent straks elke grote en middelgrote stad één of meerdere City Hub-vestigingen. Van Donk: “Tijdens de officiële opening geven we met onze Blik op de Toekomst inzicht in onze plannen en de ontwikkelingen op het gebied van innovatieve voertuigen en slimme IoT-en e-commerce toepassingen voor een duurzamere logistiek.”